Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 грудня 2011, 13:17 Пограбування
У Києві пограбований гастарбайтер з Західної Україні сам почав грабувати
У Києві пограбований гастарбайтер з Західної Україні сам почав грабувати

У Києві без грошей і телефону - в такій соціальній пастці опинився заробітчанин із Західної України. Він був змушений кілька днів ночувати в лісосмузі. Спав на купі листя, тільки пив воду. Аби купити квиток додому, хлопець вирішив забрати у перехожої сумку.

Цей хлопець приїхав до столиці на заробітки. Влаштувався утеплювати фасади будинків. Однак грошей йому так і не заплатили, тож заробітчанин вирішив повернутися додому.

Затриманий:

- Я ще мав на дорогу, поїхав на вокзал, купив білет, запізнився на дві хвилини, вийшов до телефона, телефона - нє, а в залі ще був. Думав, здав в ломбард, та буду додому їхати.

Зрозумівши, що в кишені зовсім порожньо, хлопець вирішив ночувати в лісосмузі. Спав на купі листя або на лавці. Та надії повернутися додому не полишав. Тож одного вечора наважився на грабунок.

Затриманий:

- Ну був я в лісі, йшов, ідуть дві женщини. Бо не було чим доїхати додому, взяв я сумку, побіг у ліс.

Жінки намагалися наздогнати крадія та вмовити його повернути сумку, пропонуючи за неї гроші. Та згодом викликали міліцію. Шукати крадія в лісі заходилися вже бійці "Беркуту".

Роман Косяк, співробітник спецпідрозділу "Беркуту":

- В лесу нами был замечен силуэт мужчины, который пытался скрыться. Нами было принято решение о его задержании, данный мужчина пытался всячески скрыться от преследования, прятался за деревьями, кустами, пытался укрыться в ямках, оврагах, и в одну из ям он упал, прикрыл себя листьями.

Коли хлопець вийшов зі схованки та намагався перебігти до сусідньої лісосмуги, його і затримали. Нині правоохоронці перевіряють грабіжника на причетність до інших злочинів.

Юлія Мусташ, помічник керівника Голосіївського РВ міліції м. Києва:

- Так як нам розповіли працівники міліції, які затримували його, він дуже добре орієнтується по цьому місці, тобто здається враження, що він вже тривалий час там перебуває, і так як на цьому місці неодноразово були скоєні подібні злочини, ми б, звичайно, дуже хотіли, щоб люди, які там ходять по тій місцевості, звернулися до нас.