Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 листопада 2011, 17:01 Пограбування
У Криму озброєний шприцом хлопець грабував перехожих
У Криму озброєний шприцом хлопець грабував перехожих

Зброю не менш страшну за ножа чи пістолета застосував грабіжник у Криму. Аби залякати жертву, він витяг шприца і сказав, що хворий на СНІД. У такий спосіб молодик забирав у перехожих цінності. Здебільшого, нападав на школярів.

Все не як у грабіжника! Ані маски, ані плану дій, і суто серед білого дня, та у своєму ж районі. Підозр у перехожих 23-річний молодик не викликав.

Володимир Роживець, керівник Гагаринського РВ міліції в м. Севастополі:

- Нападения у него были дерзкие, естественно жертва не ожидала такого нападения. Происходило все днем. Дети возвращались со школы в совершенно спокойной обстановке, подстерегал он их между домами на тропинках, то есть, в безлюдных местах.

Жертви завмирали від шоку. У руках нападник тримав шприца та запевняв, що хворий на СНІД.

Андрій Ян, постраждалий:

- Так вот, мне приставил локоть к шее. Я, короче, говорю: "Что вы делаете?" Берет, меня обшманал, берет, короче, кошелек, деньги. Выходит из подъезда и бежит.

На безлюдних вулицях розмовляти мобільником 13-річна Олександра вже не наважується. Її пограбували миттєво - без погроз і зайвих рухів.

Олександра Смирнова, постраждала:

- Я шла из школы домой и держала в руках телефон, хотела позвонить своей подруге. И вдруг какой-то парень лет 20 выхватил телефон и убежал.

Із десяток схожих заяв уже мали оперативники. Утім, точно описати нападника постраждалі не могли. На слід зухвальця натрапили вже після заяви Єлизавети Олексіївни. Її донька хлопця і роздивитися встигла, і чинити опір намагалася. Тож до її обличчя грабіжник підніс уже ножа.

Єлизавета Бедар, мати постраждалої:

- Она попыталась от него убежать, он схватил ее за сумочку. Она упала, он к ней приставил нож, забрал телефон и скрылся.

На виклик одразу виїхали оперативники і гарячим слідом зловмисника затримали. Молодик зізнався: у такий спосіб пограбував уже 12-тьох.

Затриманий:

- Грабил граждан средь бела дня. Отбирал телефоны, срывал цепочки, угрожал ножом, шприцом. Очень плохо поступил, понесу за это соответствующее наказание. Простите, если сможете. Больше нечего сказать.

Безробітний наркоман зі стажем. Залежності намагався позбутися кілька разів. Та курсів лікування вистачало не на довго. Після останнього навіть санітаром у морг влаштувався, утім, пропрацював лише місяць. Зарплатні на дози не вистачало, тож пішов грабувати. На молодика тепер чекає чергова терапія - тривале ув'язнення.