Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 вересня 2011, 16:25 Пограбування
У столиці викрили банду викрадачів "Тойот Кемрі"
У столиці викрили банду викрадачів "Тойот Кемрі"

Автовласники, стережіться викрадачів залізних коней. ДАЇвці підрахували: найчастіше забирають "ВАЗівки", "Мутцубіші", "Тойоти" та "Деу". Утім, бувають і вузького профілю банди. Про одну з таких - у наступному сюжеті.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Елітні "Лексуси" та "Порше" передали естафету "Тойоті". Щоправда, у першості викрадень. З початку року легковик кермі чи не найпопулярніший серед крадіїв.

Власники цього японця бізнес-класу, які мешкають у спальних районах і не залишають авта на стоянці, майже дев'ять місяців жили неспокійно. У столиці, головно, в Дарницькому районі, орудувала банда викрадачів. Крали лише "Кемрі".

Викрадали машини без галасу й пилу, й не бузувірськими методами - не ломами. Грабіжники мали чималий арсенал спеціальних відмичок.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Передвижение машины по городу отслеживалось, для взлома сигналки и запуска двигателя использовались сканеры и автограбберы.

Так викрали більше десятка "віпових" машин. Деякі здавали на запчастини. Іншим шукали нових господарів.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Цена, минимум, - половина стоимости рыночной.

Утім, врешті викрадачі потрапили до рук правоохоронців. Їх троє, вони кияни, віком від двадцяти двох до тридцяти п'яти років.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Один ранее судимый находился в розыске за совершение хулиганских действий, второй проходит в качестве подозреваемого в угоне авто, третий пока к уголовной ответственности не привлекался.

Затриманий:

- За що ви затримані?

- За угон автомобіля.

- А які автомобілі?

- "Тойота Камрі", 1 автомобіль.

Насправді, викрали вони більше десятка залізних коней. Тепер незаконно закоханим у "Тойоти Кемрі" загрожує з десяток років ув'язнення. А ось трьом власникам машин поталанило більше. Автівки їм повернули. Інші шукають.