Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 вересня 2011, 15:31 Пограбування
На Полтавщині банда розбійників пограбувала фермерське господарство, убивши охоронця
На Полтавщині банда розбійників пограбувала фермерське господарство, убивши охоронця

Напад у стилі американського дикого Заходу відбувся на Полтавщині. Банда розбійників налетіла на фермерське господарство. Внаслідок сутички загинув один із охоронців.

Майже три тисячі гектарів родючого чорнозему - головна гордість і промисел села Черевків. Тракторна бригада для півтисячі місцевих - тут, наче, стратегічний об'єкт. Для охорони сільгосптехніки встановили кілька постів, шлагбаум, щоночі на варті двоє чоловіків. Та попри це на ферму стали навідуватися крадії.

Анатолій Ковадло, директор фермерського господарства:

- Групою лиць було скоєно декілька злочинів. Три випадки до цього - ну, якось не придавали уваги. Перший злочин була крадіжка гербіцидів.

Втрату добрив на 35 тисячі гривень, пережили, і на випадок уваги не звернули, зізнається керівник господарства. Сподівалися, лихо минуло. Потім двічі недорахувалися палива. Зрештою на базу прийшла четвірка молодиків.

Олександр Шумейко, працівник фермерського господарства:

- Я перед тим обходив обход - нікого не було. А почув, що щось стукнуло, і вискочив, і зразу ж побіг. Вийшов - і вже помітив, що посторонні люди на об'єкті.

На підмогу охоронцеві вже біг напарник, тож схопити двох злочинців вартовим здавалося реальним. Та грабіжники витягли палиці і газового балончика. Із кущів вискочило ще двоє зловмисників.

Олександр Шумейко, працівник фермерського господарства: тільки на мене накинулися, я почав зразу оборонятися. Двох схватив. Придержав. Ззаду мене третій вдарив. Я впав без сознанія. А потім очнувся, не знаю, як я добіг до току.

"Швидку" і міліцію викликали вже вранці. Обох поранених забрали до лікарні. За кілька днів один з охоронців помер. Душогубів відшукали швидко - слідів на фермі ті лишили вдосталь.

Сергій Лябах, перший заступник керівника Оржицького РВ міліції:

- В цьому місці було зафіксовано сліди бійки. Потім сліди почали везти в цьому напрямку до кінця бригади, і далі - ґрунтове покриття веде до ставку, яке межує між селом Черевки і селом Пувенці. Там було ще встановлено відбитки шин, потім було встановлено, що це "Газель".

Усю четвірку в сусідньому селі і затримали. Грабіжницькі походи до ферми організував 38-річний громадянин Молдови. За любов до чужого вже не раз сидів у в'язниці. За рік після останнього звільнення тракторні бригади у районі встиг навідати вісім разів. Підігрітий успіхом, на останню справу вирішив узяти трьох сільських хлопців. Усім чотирьом тепер світить чималий термін - крадіжка, розбій, навмисне вбивство.