Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 вересня 2011, 10:57 Пограбування
У Полтаві 11-річна дівчинка відбилася від грабіжника
У Полтаві 11-річна дівчинка відбилася від грабіжника

У Полтаві грабіжник напав на одинадцятирічну дівчинку, аби забрати в неї золоті сережки та мобільного телефона. Утім, школярка не злякалася. Нападник такої реакції не очікував.

Похід до школи для Вікторії завершився двобоєм.

Постраждала:

- Я шла, він зробив отут от на мене великий крок і схватив мене на рюкзак, і повалив мене на оцей пагорб. Тут він продовжував мені закривати рота.

Потім кілька разів ударив дитину. Та Вікторія - не з лякливих. Дарма, що їй одинадцять. Нападника сама кілька разів штурхонула і...

Постраждала:

- Я вирвалась і побіжала.

Крики з кущів почув Віталій. Кинувся на допомогу, а як побачив, що нападник тікає - побіг навздогін.

Віталій Дмитрієв, мешканець м. Полтави:

- Я просто поняв, що надо його поймать.

Спочатку біг, потім - доганяв велосипедом з добрий десяток хвилин, а закінчилася гонитва ефектним затриманням - із двоколісного чоловік просто перескочив на злочинця.

Віталій Дмитрієв, мешканець м. Полтави:

- Він фізично не чинив опір, тому що, ну, я думаю, що він поняв, що бесполєзно чинити опір, і начав промовляти і погрожувати, що я тоже можу взрослих дядєй привести.

Дорослих дядьків Віталій не злякався, і повів хлопця до місця злочину. Там на нього вже чекала міліційна машина. У райвідділку хлопець зізнався, що скоїв напад, і додав: дівчинки злякався.

Затриманий:

- Вона відкинула мою руку, і почала кричати, я з переляку почав тікати.

Горе-грабіжника спокусили мобільний телефон і золоті сережки школярки. Сподівався: дівчинка віддасть їх без бою.

Затриманий:

- Гроші були треба. Роботи нема.

Це вже не перше пограбування хлопця, кажуть правоохоронці. Знайшли жінку, яку він обібрав напередодні. Сам нападник зізнався у скоєнні ще кількох злочинів.

Володимир Пасічко, помічник керівника Київського РВ міліції м. Полтави:

- Виявили, що це далеко не єдине пограбування, яке він здійснив, тому відносно нього порушено декілька кримінальних справ, йому загрожує близько семи років ув’язнення.