Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 вересня 2011, 13:16 Пограбування
На Волині випадкові свідки допомогли правоохоронцям затримати злодіїв
На Волині випадкові свідки допомогли правоохоронцям затримати злодіїв

Десять хвилин вистачило луцьким правоохоронцям, аби затримати на гарячому любителів нишпорити чужими оселями. А все тому, що посприяли операції пересічні громадяни. Доки лиходії ламали двері обраного помешкання, люди, що стали свідками інциденту, набрали "102".

Об'єкт свого бандитського нальоту ці двоє вибирали довго і прискіпливо, аж надто багато чинників, які б могли завадити. Металеві двері, приміром, собака на подвір'ї, чи господарі, що постійно перед телевізором. Коли зрозуміли, що всього цього будинок на околиці міста позбавлений, вирішили діяти. Скрутили замка та заскочили всередину. Хатнім начинням не перебирали.

Валентин, затриманий:

- Зашли туда. Взяли там 20 евро, короче, 40 гривен, системный блок, фотоаппарат цифровой, и два ДВД.

Та насправді перелік поцупленого куди ширший: коштовності, ордени, мобільні телефони. Розіпхавши всі знахідки по кількох валізах, парубки зібралися на вихід. Та не встигли подолати і сотні метрів, як довелося лягати долу. Гарячим слідом їх упіймала міліція.

Оперативний співробітник Луцького МВ міліції:

- Невідомі кинули сумки, і почали втікати в сторону вулиці Клима Савури. Не дивлячись на те, що ми просили їх зупинитися, представилися працівниками міліції - невідомі, залишивши крадене, почали втікати. Оскільки вони не зупинялися, прийшлося, згідно закону України про міліцію, застосувати табельну вогнепальну зброю.

Зупинилися крадії лише після другого пострілу вгору. Свідками їхнього затримання було до десятка осіб. Дехто навіть намагався заламати лиходіям руки. Такій допомозі правоохоронці лише радіють. Кажуть, якби не вчасний дзвінок небайдужих лучан, злодіїв шукали б довго.

Оперативний співробітник Луцького МВ міліції:

- Надійшла оперативна інформація, що невідомі особи мають намір скоїти квартирну крадіжку в районі вулиці Чехова, виїхали в даний район, і, переконавшись в тому, що інформація підтвердилася, ми в одному із будинків помітили 2 невідомих осіб. Вони вже виходили, і в руках несли господарські сумки.

Кримінальний дует, знешкодити який допомогла людська пильність, проблеми із законом має не вперше. Молодики вже відбували покарання за аналогічні злочини. Останній вийшов із місць позбавлення волі лише цьогоріч у лютому. Тепер знову піде туди, щонайменше, на років три.