Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2011, 14:21 Пограбування
Спіймані троє злочинців, що напали на оселю відомого в Києві лікаря
Спіймані троє злочинців, що напали на оселю відомого в Києві лікаря

Спіймали трьох нахабних злочинців, що напали на оселю відомого в Києві лікаря. Затримані - троє молодиків. Удома в одного з них знайшли викрадене під час нападу. Навіщо ж було стріляти в жертву пограбування - трійця розповідає на допитах.

Це сталося ще вчора. Троє невідомих просто на порозі квартири поцілили відомого київського медика. Забрали цінності і зникли. Постраждалий опинився в лікарні, а свідки сушили голови про причину нападу.

Сусід постраждалого:

- Я думаю, що банальний грабунок. Непогано живе... Мабуть, подумали, що багато цінностей.

Нагороди, мобільні телефони і коштовності. Усе це викрадене в лікаря міліціянти знайшли вже надвечір, коли затримали нападника.

Затриманий:

- Меня задержали за… вооруженное ограбление.

Йому дев'ятнадцять, і він ледве вимовляє, за що його затримали. Тепер виправдовується: сценарій пограбування був інший, менш травматичний.

Затриманий:

- Дедушка должен был открыть, а я сказал бы, что это доставка пиццы. Но я растерялся, дедушка уже закрыл двери, но Дима всунул ногу, и произвел выстрел.

Після троє хлопців заскочили до квартири і кинулися шукати гроші. Марно. Тоді грабіжники стали катувати поранену жертву.

Затриманий:

- Он говорит, что нету у него, все у знакомого. Мы спрашиваем: "Кошелек, где кошелек?" А он: "На роботе кошелек, карточки".

Замість грошей поживилися цінностями. Це не була помста лікареві, як припускали раніше. Грабували хлопці хоча й із знанням справи, але спонтанно.

Наталя Калиновська, прес-офіцер Шевченківського РУ міліції м. Києва:

- Не на замовлення. Вони вирішили, що в цьому будинку мешкають багатії, тому буде чим поживитися. І не знали навіть взагалі, хто там живе. За попередньою інформацію, вони причасні до інших злочинів на території м. Києва, і перевіряються. Це не єдиний випадок.

Нині нападники під вартою, їм загрожує 12 років ув'язнення.