Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 червня 2011, 17:33 Пограбування
На Львівщині чоловік пограбував храм на 6 тис. грн.
На Львівщині чоловік пограбував храм на 6 тис. грн.

На Львівщині пограбували храм. Молодика привабили церковні скарбниці, звідти він украв близько 6 тисяч гривень пожертв. Та вже наступного дня його затримали правоохоронці.

Настоятель храму в селищі Брюховичах, що під Львовом, отець Ярослав розповідає: сліди ламання побачив у неділю вранці, коли прийшов до церкви.

Отець Ярослав, настоятель храму:

- Ми прийшли до храму, і паламар побачив, що ці двері є поламані. Придворна планка була відірвана. Тут видно знаки металу, що хтось добирався до храму.

Всередині не було двох скарбниць. Однієї - з пожертвами на храм, іншої - з грішми на будівництво сусідньої церкви. Разом, каже священик, близько 6 тисяч гривень.

Отець Ярослав, настоятель храму:

- Оця скарбона стояла отак, тут, де було написано, що це жертви на храм. І вибили ногами дверцята, як бачите. Замок цілий не руханий. Просто розбита скарбона.

Усвідомивши, що церкву обікрали, отець Ярослав пригадав - тиждень тому бачив під час служби дивакуватого чоловіка.

Отець Ярослав, настоятель храму:

- Він ходив по храмі, і, чомусь, ходив саме по тих місцях, де лежали скарбнички, стояли, чи десь там, і ніби знав, що якісь там, можливо, кошти лежать.

Усе це священик розповів міліціянтам. Вони за описом знайшли злодія - ним виявився двадцятип'ятирічний львів'янин. Молодик одразу зізнався у крадіжці.

Віктор Уланов, керівник Шевченківського РВ міліції м. Львова:

- По опису, по одягу, по поведінці працівники розшуку визначили по картотеці коло підозрюваних, і показали цю фотографію, і одразу попали в десятку. Займається - нічим. М'яко кажучи, краде. Людина ніде не працює.

Отець Ярослав, настоятель храму:

- Коли людина заходить в храм божий, і з храму краде, з церковної скарбони, то це є більший гріх в очах і Бога і людей, бо він не бере в одного, а бере в громади.

Тепер злочинець відповідатиме перед законом - сяде на кілька років за грати.