Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

17 червня 2011, 23:40 Пограбування
На Вінничині таксист, незважаючи на 2 вогнепальні поранення, знешкодив злочинця
На Вінничині таксист, незважаючи на 2 вогнепальні поранення, знешкодив злочинця

Стріляв із вогнепальної зброї мешканець Вінниччини, який напав на таксиста. Проте, водій виявився напрочуд міцним: попри два вогнепальні поранення, він забрав у нападника зброю, знешкодив його і викликав міліцію.

До міліції зателефонував схвильований чоловік і розповів, що у нього тільки що стріляли.

Андрій Новицький, інспектор ВДАІ м. Шаргорода:

- Приїхавши на місце, ми побачили, що потерпівший з особою, яка на нього вчинила напад, знаходився на узбіччі дороги і лежали. Потерпілий лежав зверху на злочинцеві, получається. Ми одягнули на нього наручники, надали першу медичну допомогу потерпілому, і він пояснив, що тут біля грушки особа на нього вчинила збройний напад. Тобто, здійснила два вистріли в голову з пістолета.

Сорокавосьмирічний постраждалий був у крові. Медики констатували у нього дотичні поранення в області голови та шиї. Нападник стріляв упритул. Тож, як кажуть, чоловік народився в сорочці.

Олександр Павельський, співробітник Шаргородської районної лікарні:

- Загальний стан потерпілого був задовільний. Від госпіталізації він відмовився. Що стосується затриманого, то при огляді чоловік поводив себе дещо неадекватно. Знаходився в сплутаній свідомості. Був загальмований. На запитання відповідав не чітко, не ясно. При детальному огляді було зафіксовано ознаки можливого наркотичного сп'яніння.

Деталі історії з’ясували незабаром. Постраждалий працює водієм, їхав у службовій автівці. Коли зупинився на світлофорі, відкрилися дверцята і на переднє сидіння зненацька заскочив молодик з пістолетом. Озброєний пасажир наказав їхати за місто. В полі сказав зупинитися, змусив водія вийти, й почав у нього стріляти.

Затриманий:

- Чи в третю машину сів, чи в четверту. Я вже не помню. Я постукав в стекло, як на світлофорах стукають. Він подумав, що я щось хочу запитати. Він відкрив спокійно. Я сів. Він не дивиться. Питає: "Ти чо сів?" Я витягую пістолет. Кажу: "Ось чо". Ну, відправив би мужика з машини та й поїхав би з переляку дальше. Ну, він би не поїхав дальше. Він відразу би зупинив машину. Зразу позвонив би. Хоч я і забрав у нього мобілку. І приїхали б… ну, ви понімаєте…

Тепер 39-річний нападник плутано пояснює свій вчинок. Настільки незрозуміло, що йому вже призначили психіатричну експертизу.

Олександр Немакарський, керівник Шаргородського РВ міліції:

- Дана особа - він представляв загрозу для суспільства. Для мешканців даного населеного пункту, бо це було скоєно недалеко від населеного пункту. І це теж посприяло тому, що даний злочин, який кваліфікувався - стаття 115, відноситься до категорії тяжких злочинів. При погодженні з прокуратурою було прийнято рішення про обрання мірою запобіжного заходу взяття під варту.