Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2011, 16:33 Пограбування
У Кривому розі зловили ліфтового злодія-рекордсмена
У Кривому розі зловили ліфтового злодія-рекордсмена

Ще одного крадія, але вже рекордсмена, впіймали у Кривому Розі. За півтора місяця цей спритник примудрився зупинити 25 ліфтів тим, що просто зняв з них мідні гальмівні котушки. На ліфтового злочинця розпочали справжнє полювання.

Домофони, ґрати, кілька замків. Захистити своє майно ліфтовики намагаються, хто як може. Та всі запобіжні заходи ніщо перед майстерним крадієм.

Олександр Попов, керівник дільничних інспекторів Тернавського РВ міліції:

- Замки и запоры, которые, к сожалению, вы ж знаете, какие замки сейчас продаются - это китайского производства, они открываются самодельными отмычками. В руках профессионала спица самодельная, стальная проволока превращается в орудие открытия замка.

25 ліфтів залишилися без гальм за півтора місяця. Поки комунальники шукають запасні котушки, мешканці тренують м'язи.

Олена Дмитрівна, мешканка Кривого Рогу:

- В этом доме живу на 12-м этаже. Вот это у нас уже четвертый раз с нового года воруют катушки. Очень тяжело. На 14-м этаже у нас живут, в основном, молодые люди, у которых дети в колясках. Вот это таскаются с детьми и с колясками.

До крадіжок повсякчас готові, і деталі в засіку на такі випадки завжди є, запевняють у ЖЕКу. Та цьогорічні злодії побили всі рекорди.

Віра Надюжина, механік з обслуговування ліфтів:

- Если катушки есть там в наличке, я не знаю, как ЖЕК их предоставляет. Всё равно это день-два, а бывает и три дня. Пока это все оформится документально и предоставит эти катушки. Но если это одна катушка - то это одно, а когда вот сразу столько много краж - это очень тяжело.

Нелегко довелося і правоохоронцям із пошуком злочинця. Той постійно змінював час своїх вилазок, та не лишав слідів. Але його заскочили на гарячому. О шостій ранку диспетчер повідомив міліцію про зупинку в будинку одразу чотирьох ліфтів.

Олександр Попов, керівник дільничних інспекторів Тернавського РВ міліції:

- По горячим следам службой участковых милиции был задержан вышеуказанный гражданин П. у своей сожительницы на Руднике Ленина, у которого было изъято при задержании деньги в сумме 350 гривен, мобильный телефон и орудия преступления - это самодельные отмычки, отвертки, и другие инструменты, которые необходимы ему были для открытия замков.

"Котушки розбив, дріт здав," - чесно зізнався затриманий. Година справи - і до кишені поклав 800 гривень.

Затриманий:

- Как вы в дом попадали?

- Через крышу.

- Она не закрыта, или как?

- Закрыта.

- Когда это было в основном?

- В любое время.

- А что люди не замечают, жильцы не видят, не слышат?

- Нет, оно не видно, не слышно.

Крадієм виявився 32-річний місцевий нероба. Молодик уже встиг відсидіти 5 років за псування того таки ліфтового обладнання. Роботи не знайшов, тож повернувся до звичної справи. Тепер відбуватиме черговий термін. Кримінальна відповідальність загрожує і скупникові металу.