Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 червня 2011, 14:27 Пограбування
У Києві нелегал з Узбекстану побив і пограбував чоловіка на вокзалі
У Києві нелегал з Узбекстану побив і пограбував чоловіка на вокзалі

Їдете у відпустку - будьте обачними, адже відпочинок може так і не розпочатись, якщо ви втратите пильність на вокзалі. Чого й кого слід остерігатися на пероні, біля кас та в потягах?

Цей нелегал з Узбекистану мало не до смерті побив у Києві на залізничному вокзалі чоловіка.

Затриманий:

- Я в такое положение попал - мне надо деньги были. Очень срочно надо были.

Як заробити грошей - узбек разом зі своєю неповнолітньою подругою вигадали одразу. Поїхали на вокзал, як запевняють, погуляти. Аж тут угледіли жертву. Сорокарічний громадянин нічого не запідозрив, коли до нього підійшла дівчина й попросила дати кілька гривень на воду. Чоловік грошей не дав, але погодився піти з нею до крамниці й купити їй пляшку. Та до закладу не дійшли.

Затримана:

- Подбежал сзади Рамид, с которым я находилась, начал его бить. Я подошла к нему, он его бил, я пыталась забрать у него телефон, он сильно крепко держал его. Я укусила его за руку, он все равно держал. Я пару раз его ударила - и он отпустил.

Від удару чоловік знепритомнів, а коли прийшов до тями - нападників уже не було, але постраждалий добре запам'ятав їхню зовнішність. Завдяки цьому грабіжників майже одразу затримали.

Віталій Журигора, керівник ЛВ міліції на станції "Київ-Пасажирський":

- Ініціатором злочину була неповнолітня дівчина, так як вона побачила, що потерпілий йшов і розмовляв по мобільному телефону, в наслідок чого вона захотіла цей телефон.

У міліції кажуть: влітку вокзал, як магніт, тягне до себе не лише туристів, а й різноманітних зловмисників. Найбільше крадіїв і аферистів. Тож правоохоронці дають кілька порад, як уберегтися. По-перше, привселюдно не витягати великих сум грошей, по-друге, не лишати речей на незнайомих людей. Якщо вам треба кудись відійти, ліпше здайте валізи в камери схову.

Наталя Мельник, керівник відділу ЛУ міліції на Південно-Західній залізниці:

- По-перше, збираючись у подорож, хочеться порадити, щоб гроші, які ви берете з собою, поділити на декілька частин: на основні розтрати ближче, інші десь покласти. Для чого - для того, щоб, роблячи якісь покупки, ви не показували зміст вашого гаманця. Такі дії привертають увагу не чистих на руку громадян. Хочу порадити уникати безлюдних темних місць, і не спілкуватись з незнайомими людьми.

Що ж до затриманих, то проти них порушили кримінальну справу. Їм загрожує від семи до десяти років ув'язнення з конфіскацією майна. Утім, дівчина навряд чи сидітиме за ґратами так довго, адже вона неповнолітня, ще й сама виховує дитину.