Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 червня 2011, 13:05 Пограбування
У Києві зловили 32-річного ліфтового розбійника
У Києві зловили 32-річного ліфтового розбійника

У Києві спіймали ліфтового розбійника. 32-річний наркоман заробляв на чергову дозу, грабуючи беззахисних жінок. Як не стати жертвою такого злочинця?

Ще не минуло й півроку, як оцей чоловік вийшов з-за грат, а руки та ноги у нього знову в кайданках. Щоби заробити на чергову дозу, тридцятидворічний чернігівський наркоман регулярно приїздив до столиці. Працю собі обрав кримінальну - грабував киянок.

Юлія Мусташ, керівник відділу Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Заходив разом з ними, або перед ними у під'їзд, чекав, поки вони, або одна жінка зайде до ліфту, натискав кнопку "стоп", і одразу діставав ножа. Казав: "Ти маєш віддати мені гроші і прикраси".

Перелякані жінки без супротиву віддавали нападникові усе, що мали, після чого злодій зникав. Він був впевнений у своїй безкарності, тому не переймався безпекою - діяв без маски, не змінював голосу. Тож скоро і спіймався. Після чергового нападу одна із жертв зателефонувала "102". Грабіжника взяли на вулиці неподалік від місця злочину. Нині у міліції є дві заяви від постраждалих, але слідчі припускають: насправді жертв набагато більше.

Юлія Мусташ, керівник відділу Голосіївського РУ міліції м. Києва:

- Якщо жінки постраждали від рук цього злочинця, і я якщо вони за якихось певних обставин не звернулися свого часу до міліції, але впізнали зараз цю особу - прохання терміново звертатися до Голосіївського РУ міліції.

У подібних критичних ситуаціях, фахівці із самооборони радять жінкам, перш за все, не панікувати. У закритому просторі ліфтової кабіни зброєю проти нападника можуть стати балончик з лаком, дезодорант, або навіть ключі.

В'ячеслав Журавльов, тренер із самозахисту:

- Если правильно зажать ключ в руках - у вас получается очень хорошее оружие, которым, если даже нанести тычковое движение - приведет к кровоизлиянию человека. Это резкая боль, которая приводит к неожиданному эффекту. И очень важно - нужно первым нападать.

Однак не слід забувати і про небезпеку перевищення необхідної оборони. Ваші засоби самозахисту іноді можуть вартувати зловмисникові життя. Тож, щоби не потрапити у подвійну халепу, краще до ліфту із підозрілими незнайомцями взагалі не заходити.