Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 травня 2011, 14:12 Пограбування
В Обухові Київської області з'явилися квартирні злодії, які оббирають новобудови
В Обухові Київської області з'явилися квартирні злодії, які оббирають новобудови

В Обухові, що на Київщині, з'явилися крадії, котрі оббирають квартири в новобудовах. Злодії вибивають неякісні двері, що залишилися власникам від забудовника, й виносять з осель усе цінне.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- В цій новобудові злодії обікрали одразу чотири квартири. В день біля будинку майже нікого немає, тож сторонніх ніхто і не помітив.

Новина про те, що у мікрорайоні орудують квартирні крадії, швидко облетіла всіх мешканців.

Леся Яківна, мешканка м. Обухова:

- Девочка подошла ко мне беременная, сказала, что обокрали, взяли золото, и деньги, все в квартире, говорит, перевернули, со второго подъезда вот здесь.

Ця новобудова ще не заселена повністю - це, ймовірно, й привабило крадіїв. Зайвий шум у будинку нікого не здивує - люди роблять ремонти, тож коли у квартирах виламували замки, ніхто із сусідів не чув.

Олександр, мешканець м. Обухова:

- Пустой подъезд, там - двое людей всего живут, на площадке. В любое время вычислили, кто вышел, там работай себе под видом строителей, да и все. Одна надежда на двери, хорошие двери, да и все, хорошие замки.

Перші пограбування відбулися у квітні. За кілька тижнів обікрали ще дві квартири в сусідніх будинках. Саме неякісні броньовані двері дозволили злодіям потрапити до квартир, переконані мешканці. Китайські двері від забудовника дуже тонкі, відтак відігнути залізо не складно. Тепер нашвидкуруч люди їх міняють.

Ігор, мешканець м. Обухова:

- Вот ламинированный металл - двоечка. То есть, уже добраться только через замки. Ну, а здесь - вперед, открывачкой.

Підозрілих людей у дворі ніхто не помітив. Оскільки будинок новий, сусіди один із одним ще не познайомилися.

Леся Яківна, мешканка м. Обухова:

- Люди ж никого не знают, друг друга. Подходила ко мне семья, спрашивала: "Вы тут незнакомых не видели?" А я ж гуляю с внуком, и еще друг друга вообще никто не знаем. Как можно узнать - знакомый, не знакомый.

Наразі місцеві мешканці розмірковують, як уберегти свої квартири, поки злодіїв не зловили.

Ігор, мешканець м. Обухова:

- Три варианта - установить камеры видео, домофоны, самый крайний - это консьерж был. Хотя и то, и то - все денежных средств требует.

Правоохоронці кажуть: розкрити пограбування буде не просто, адже жодних свідків злочинів немає.

Микола Жукович, керівник відділу ГУ МВСУ в Київській області:

- На сьогоднішній день в міліції обухівського району порушено 2 кримінальні справи за фактами крадіжок саме з будинків оцих нових. І ще зареєстровано два матеріали про подібні випадки, але ще справи поки що не порушені. Принаймні, чотири повідомлення про такі проникнення в житло.