Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 травня 2011, 15:31 Пограбування
На Вінничині затримали двох шахрайок, які обкрадали людей похилого віку
На Вінничині затримали двох шахрайок, які обкрадали людей похилого віку

Жінок, що ошукували літніх людей, затримали на Вінничині. Наразі правоохоронці рахують постраждалих від дій шахрайок. Деякі жертви про злочин навіть не скаржилися: не вірили в результат, а дарма.

До помешкання сестер-пенсіонерок у селі Петрашівці дві молодиці зайшли вечірньої пори. Одна з господинь працювала на городі, інша, розбита інсультом, сиділа біля хати.

Затримана:

- Ну, зайшла. Була така можливість, щоб взяти дві тисячі. Взяли і вийшли.

- Далі що? Сіли в машину і уїхали?

- Да.

Проте, за словами постраждалих у них викрали не дві, а цілих дванадцять тисяч гривень.

Тетяна, постраждала:

- І під матрасом забрали, і за образом забрали.

Вісімдесятитрирічна Ганна Іванівна з городу побачила, як незвані гості виходили з хати. Забувши про всі свої болячки, старенька кинулася за машиною, в яку сіли невідомі.

Ганна Іванівна, постраждала:

- Ой Боже, я бігла до слободи, догоняла цю машину. Бійцем бігла. От, як не можу, а бігла. Без палиці. Та й завернув мене якійсь, їхав трактором. Каже, йдіть туди, до сільради.

Дізнавшись, що крадійки вже в райвідділі міліції, жінка не стримує радості.

Ганна Іванівна, постраждала:

- Зловили?

- Ну, да.

- А Господи, слава тобі, (хреститься) що їх зловили!

Завдяки тому, що про злочин одразу повідомили правоохоронців, злодійок знайшли й затримали. Ними виявилися тридцяти- та двадцятивосьмирічна безробітні мешканки Козятинського району.

Павло Солоненко, керівник УДАІ у Вінницькій області:

- Дві жінки, які находилися в даному автомобілі при зупинці, розпочали тікати з транспортного засобу. Працівники ДАЇ їх догнали, затримали, доставили до автомобіля. Виїхала слідчо-оперативна група, де задокументувала всі ці дії. І найшла кошти, які були викрадені в цих стареньких жінок.

Згодом виявилося: затримані встигли обікрасти ще одного пенсіонера. Старенький розпрощався з двома тисячами гривень. Але вирішив до міліції не звертатися. Нині правоохоронці з'ясовують, скількох насправді літніх людей обібрали молодиці.