Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 травня 2011, 13:17 Пограбування
У Львові знайшлися викрадені 18 років тому "Жигулі"
У Львові знайшлися викрадені 18 років тому "Жигулі"

Терміну давності для викрадених автомобілів немає - це довели львівські інспектори ДАЇ. Зупинили машину, водій якої викликав у патрульних підозри, перевірили її в базі й неабияк здивувалися.

Це було звичайне затримання підозрілого водія, розповідає інспектор Іван Бесага. Утім, перевірили не лише кров кермувальника, а й номери "шістки". З'ясували: авто викрали майже два десятиліття тому.

Іван Бесага, інспектор ДПС ВДАІ м. Львова:

- Було встановлено, що даний транспортній засіб рахується в незаконному заволодінні з 92-го року. Його було викрадено в місті Алма-Ата.

Інспектори зметикували - водієві 21 рік. Тож на час викрадення автомобіля йому було лише три роки.

Людмила Добровольська, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Зрозуміло, що водій, якому 21 рік - він просто реально не міг його викрасти 18 років тому. Що людина може навіть і не знала, що їздить на викраденому транспортному засобі.

Водій, що під час затримання був під впливом наркотиків, умить отямився. Правоохоронцям божився: у трирічному віці цікавився лише іграшковими машинками.

Іван Бесага, інспектор ДПС ВДАІ м. Львова:

- Водій пояснив, що даний автомобіль він купив по передорученню три дні тому.

Хто ж справжній власник машини, й за яких обставин її викрали - поки що не відомо.

Людмила Добровольська, керівник відділу УДАІ у Львівській області:

- Здивувало, як автомобіль саме з Казахстану, з Алма-Ати, проїхав такий величезний шлях, таку дорогу, і потрапив до нас в місто Львів. Невідомо, скільки саме він тут їздив, як саме він потрапив. Зараз, звичайно, будемо то з'ясовувати.

Поки що машина зі складною біографією стоятиме на арештмайданчику під Львовом. А після завершення розслідування "Ладу" спробують повернути господареві. Якщо його знайдуть.