Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2011, 14:28 Пограбування
У столиці чоловік у міліційній формі намагався пограбувати пункт обміну валют
У столиці чоловік у міліційній формі намагався пограбувати пункт обміну валют

Напад зі стріляниною на пункт обміну валют у столиці. Озброєний чоловік, одягнений у міліційну форму, вдерся до приміщення, де двічі вистрелив у касирку.

Картуз окремо, людина окремо. Таку картину побачили оперативники, що приїхали ловити грабіжника. Гадали, злочинець під час втечі поранив правоохоронця. Та ні. Свідки кажуть, то правоохоронець вимагав готівку, і ледь не застрелив касирки.

Віра, свідок:

- После 2-ух выстрелов пошла реакция: нажимаешь на кнопку, вызываешь наряд.

Віра працює у крамниці. Близько двадцятої саме були покупці. Пункт обміну розташований на виході. Після першого пострілу не одразу збагнула, що коїться.

Віра, свідок:

- Я работала и обслуживала покупателей, потом после второго выстрела мы поняли, что нужно вызывать. В такое время как раз очень мало людей в магазине, и, соответственно, он подбирал такое время. А паника - это пострадала девочка из валютки. Она, получается, прибежала и попросила о помощи.

Олександр Коротич, власник крамниці:

- Когда преступник применил оружие, один из покупателей, обладая храбростью и отвагой, бросился разоруживать. Преступник удирать начал, и по дороге споткнулся, и неудачно ударился головой. До сих пор в коме.

Допоміг переслідувачу й дільничний. Він саме обходив територію. Розбійник розтягся на дорозі перед ним.

Олександр Коротич, власник крамниці:

- Милиция сработала на удивление быстро. Если бы вся милиция работала так, преступность была бы в разы меньше. В частности, отработал участковый инспектор, старший лейтенант Белый. Не путать с криминальным героем, а действительно милиционер на своем уровне.

Медики "швидкої" констатували: в затриманого епілептичний напад. Нині він у реанімації, правоохоронці чекають, коли прийде до тями аби почути й його версію.

Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ України:

- При задержании он получил травму, обстоятельства сейчас устанавливаются. Он находился на утро в больнице в реанимации без сознания. Он пытался совершить уголовное преступление.

У міліції кажуть: касирці поталанило, та й решті самовидців також. У розбійника вилучили травматичного пістолета, електрошокера й підробне міліційне посвідчення. Проти нього порушили кримінальну справу і перевіряють, чи причетний він до інших гучних пограбувань.

Олександр Дем'янчук, Кирило Коротких.