Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 квітня 2011, 13:45 Пограбування
Квартирний злодій розповів, як уберегти оселю від "візиту" своїх колег
Квартирний злодій розповів, як уберегти оселю від "візиту" своїх колег

В Україні розпочинається гаряча пора квартирних крадіжок. Чимало людей на вихідні вирушають за місто на відпочинок. Майно в їхніх оселях часто стає легкою здобиччю злодіїв. Кілька порад від "Свідка", як уберегти своє помешкання від непроханих гостей.

Ігор - квартирний злодій. Відсидів 3 роки. Каже, раніше міг потрапити практично до будь-якої оселі. Він знає, де і що можна вкрасти.

Ігор, колишній квартирний злодій:

- Вскрыть можно любую дверь. Меня всегда удивляло, как люди ставили крутую дверь, и ставили туда дешевый замок. В таких домах нельзя определить, где какая квартира, богатая, где нет. Это если в каких-то новых, крутых домах, то можно бомбить все подряд. А этот дом - ему уже лет 10-15. Я бы сюда не полез.

Заздрість сусідів та хвальковитість господарів - найкращі помічники злодіїв. Для профі ж головне не влізти, а дізнатися, чи є у квартирі щось цінне. Потому - справа техніки. Крадій розповідає: працювали удвох із напарником. На відчинення дверей витрачали кілька хвилин, далі - обшук помешкання. Гроші та ювелірку часто знаходили на балконах, у туалетах чи на кухнях.

Ігор, колишній квартирний злодій:

- Конечно, были случаи, когда заходишь - и на полочке деньги лежат. Один раз взял 9 тысяч баксов и какую-то гривневую мелочь, а другой раз - пачку пятисоток - 50 тысяч.

Володимир Дмитренко, заступник керівника ГУ міліції м. Києва:

- С начала года в городе Киеве зафиксировано 769 квартирных краж. Раскрыто порядка 250. Самый распространенный способ проникновения - слом замка, следующий - отжим двери или отжим окна, и на 3 месте - свободное проникновение в квартиру.

Показати, як проникнути у квартиру, Ігор категорично відмовляється: каже, поклявся дружині, що не робитиме цього навіть жартома. Аби захистити оселю, радить не економити та встановити сигналізацію. Через неї, до речі, його і затримали. А ось ґрати на вікнах, потужні залізні двері та купа замків навряд чи зупинять досвідченого крадія.