Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 квітня 2011, 14:26 Пограбування
На Тернопільщині 21-річний хлопець пограбував храм Покрови Божої Матері
На Тернопільщині 21-річний хлопець пограбував храм Покрови Божої Матері

На Тернопільщині двадцятиоднорічний хлопець пограбував церкву. Потрапив у будівлю, розбивши скло, забрав усі пожертви зі скриньки, пляшку вина та позолочену чашу. Шукали крадія добу, і знайшли за єдиною зачіпкою.

Оце - головна Теребовлянська святиня. Храм хоч і не добудований, але службу тут уже правлять. От і того вечора віряни прийшли помолитися, і з порогу запідозрили недобре.

Леся Іванівна, мешканка м. Теребовлі:

- Коли я відкрила церкву, то, в першу чергу, побачила камінь, який лежав на вхіднику, потім глянула і побачила скло. Я зрозуміла, що в церкві вже хтось був.

На підлозі ж побачили порожню скриньку для милостині. Парафіяни викликали міліцію. Правоохоронці на місці з'ясували: поцупили не тільки гроші.

Василь Малайний, керівник сектору Теребовлянського РВ міліції:

- З церкви пропала золота чаша, пляшка вина і розбита скринька, з якої викрадено пожертви громадян.

Парафіяни та служителі церкви були приголомшені - хто ж на таке зважився у велике свято?

Отець Ігор, адміністратор храму Покрови Божої Матері:

- Гріх крадежі є дуже тяжким.

Так вважають і слідчі, тож взялися шукати зловмисника.

Степан Яворський, керівник Теребовлянського РВ міліції:

- Слідчо-оперативна група працювала цілодобово. Наступного дня були направлені додаткові сили для відпрацювання осіб, які могли скоїти дану крадіжку. Було розроблено декілька версій.

Найперше подумали: крадії - то будівельники, що працювали в храмі. Проте єдина зачіпка, відбиток взуття, з черевиками робітників не зійшовся. Грабіжника почали шукати серед містян. Перевірили майже чотири десятки осіб.

Василь Малайний, керівник сектору Теребовлянського РВ міліції:

- Під час перевірки відбитків взуття одного із жителів вулиці, де була скоєна крадіжка, було виявлено аналогічне взуття.

Двадцятиоднорічний хлопець у скоєному зізнався. Каже, штовхнуло на те безгрошів'я. На Тернопільщині це - не перша крадіжка з церкви. Торік з храму в селі Комарівці поцупили два дзвони. Щоби відшукати їх та покарати злодіїв, правоохоронці всю Західну Україну об'їздили. І таки знайшли. Проте міліція радить настоятелям захищати свої храми сучасними методами охорони.

Отець Ігор, адміністратор храму Покрови Божої Матері:

- Ми уже заказали решітку, металеві на вікна храму, і також, напевно, коли буде повноцінно функціонувати наш храм, ми будем здавати його під охорону.