Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 березня 2011, 16:50 Пограбування
Столичні міліціонери знайшли палія машин
Столичні міліціонери знайшли палія машин

Підпалювача машин знайшли столичні міліціянти. Спіймався він, щоправда, на іншому - на крадіжці. Та у квартирі злочинця виявили запалювальну суміш, за допомоги якої він нищив транспорт, магнітоли й іншу техніку з легковиків.

За це "Пежо" сім'я киян нещодавно лише виплатила позику. Тепер син Андрій показує згорілий каркас автівки й міркує - чому?

Андрій, постраждалий:

- Может быть, тут, вроде, одна машина юриста. Может, он кому-то дорогу перешел, и что-то не так сделал.

Тієї ночі у дворі було справжнє пекло. Горіло одинадцять машин. Та не всі господарі лише спостерігали як гине їхній транспорт. Були такі, що виштовхували автівки з полум'я. Врятувати вдалося лише найенергійнішим. Таких масових підпалів столична міліція ще не бачила.

Володимир Дмитренко, заступник керівника відділу ГУ міліції м. Києва:

- Наразі проводится експертиза, за наслідками якої буде вирішуватися, чи порушувати кримінальну справу, чи ні. Збитки встановлюються.

Володимир Беднарчик, заступник керівника відділу Деснянського РУ МНС м. Києва:

- Причина з'ясовується, але основне можемо сказати, що це не технічна справність, а людський фактор.

Тарас, постраждалий:

В окно посмотрел - а уже пылает. Консьержка позвонила, каже, не ваша ли машина. Потому что все было в огне, в дыму.

Три "Таврії" в сусідніх дворах за одну ніч. А палій був такий спритний, що його не помітила навіть консьєржка.

Консьєржка:

- Коли вона горіла, то, дійсно, що було дуже жахливо. Це дуже страшно було. Я, по-перше, боялася, бо це ж ніч була, я знала, чиї машини поряд стоять, мені треба було викликати всіх сусідів.

Дотла машини згоріли за лічені хвилини. Що займання не випадкове - видно одразу: скло легковика розбите, а місце загорання - в салоні.

Борис Сачалко, кореспондент:

- Після серії підпалів автівок у столичних дворах помітно поменшало. Кермувальники починають шукати нових місць для паркувань, а мешканці ненав'язливо так натякають, де машинам стояти не можна. Хто ж все-таки підпалював автівки - над тим думали і міліціянти, і автомобілісти. Версії звучали різні: і помста, і боротьба за територію, і навіть занадто агресивна реклама платних паркувань. Насправді все виявилось набагато банальніше. Таким чином грабіжник просто знищував сліди свого злочину. Спочатку крав із салону машини все, що там лежало, а потім підпалював автівку.

Підпалювачем виявився раніше вже засуджений, щоправда, за минулі злочини дістав умовний термін. Спіймався ж на іншому - намагався пограбувати кур'єра.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- І, відпрацьовуючи це пограбування, працівники міліції знайшли крім речових доказів - магнітол, там викрадених з автомобіля, ще й суміш, якою він з внутрішньої частини машини підпалював ці засоби.

Поки відомо, що злочинець знищив три "Таврії". Чи підпалював інші автівки - з'ясовує міліція.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Він обрав для себе об’єктом злочину машини "Славути" у зв’язку з тим, що вони найлегше відчинялися, бо не були обладнані сигналізацією.

Чоловік осудний, тепер він чекає на вердикт Феміди. За підпал автівок йому загрожує, щонайменше, три роки ув'язнення.