Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 лютого 2011, 12:28 Пограбування
Перевозячи мільйони готівкою, українці шкодують копійки на охорону
Перевозячи мільйони готівкою, українці шкодують копійки на охорону

Yе здивуєш українців зухвалими пограбуваннями: серед білого дня в людей забирають мільйони гривень. Дедалі дужче вражає зухвалість бандитів і дивує необачність постраждалих. Перевозячи значні суми, люди шкодують копійки на охорону.

15-те лютого. Вулиця Щорса. Клієнт саме вийшов з фінустанови, де отримав дев'ятсот вісім тисяч зелених. Із сумкою, повною грошей, попростував до свого авта, кинув її на заднє сидіння. Коли сідав на переднє пасажирське, невідомий миттю заскочив до салону, забрав готівку і спритно втік. Так розповідає сам постраждалий. Міліціянти кримінальну справу порушили. Але поки перевіряють правдивість свідчень.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Ця людина тоді дещо плуталася у показах. Не могла повідомити, що це за гроші і кому вони належать.

За чотири дні до цього в Одесі пограбували директора санаторію. Віз зарплатню підлеглим - двісті тисяч. Не довіз. Незнайомець з-під носа забрав готівку і накивав п'ятами.

Дмитро Фучеджи, заступник керівника УМВС України в Одеській області:

- Виноват руководитель, который получил суму денег, и не обеспечил сохранность, это первое. Я бы посоветовал гражданам, руководителям предприятий при снятии крупной суммы с банковских учреждений, пользоваться государственной службой охраны. Она обеспечит доставку любой суммы денег в любую необходимую точку. Тут чисто сработал такой элемент как безалаберность, можно так назвать.

Перше лютого. Київ. Вулиця Ломоносова. Свій мільйон цей чоловік не схотів віддавати без бою. Про що свідчить кров на снігу. Його обстріляли троє невідомих і втекли на джипі.

Станіслав Козак, свідок:

- Он с банка шел, и в этой арке встретили, вроде, забрали сумку.

- Большая сумма?

- Не знаю. Он кинулся за ними, они разворачиваются, они выстрелили, и попали ему, щеку пробили.

Слідчих вражає зухвалість бандитів, а в державній службі охорони дивуються ще й необачності постраждалих. Година роботи двох озброєних сек'юріті коштує від ста сорока гривень. За бажання можна і броньоване авто замовити.

Олег Грицунік, заступник керівника Департаменту ДСО України:

- Сума коштів визначає кількість нарядів в жодному випадку не менше двух працівників. Від суми залежить збільшення наряду. ДСО пропонує спеціальний транспорт для перевезення що вбезпечує і кошти, і громадянина. Укладається угода, жде, визначається дата, час, місце, і обсяги охорони. ДСО готові приступити.

Геннадій Володимирович відповідає за банківську безпеку. У його установі жодна фінансова операція з готівкою не відбувається без його відома. Чоловік розповідає: хтось десять тисяч гривень виносить з охороною, а для декого мільйон - ніби купа папірців.

Геннадій Машара, керівник управління охорони банку:

- Люди, которые занимаются обращением такими суммами, часто привыкают к ней, как к картошке. Он получает здесь полмиллиона, кладет в целлофановый кулек, и без всякого зазрения опасности идет к машине, которая через дорогу.

Міліціянти попереджають: грабіжників-везунчиків не буває. Зазвичай злочинці точно знають: де, коли і в кого буде готівка. Під час таких нападів жертва, в руках якої сотні тисяч, а то й мільйони - беззахисна. І життя її цієї миті для розбійників навряд чи коштує більше копійки.