Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 лютого 2011, 16:43 Пограбування
У Феодосії озброєний злочинець вкрав ікону Касперський Божої Матері
У Феодосії озброєний злочинець вкрав ікону Касперський Божої Матері

А у Феодосії храм пограбували. Злочинець, погрожуючи зброєю, виніс із церкви чудотворну ікону Касперської Божої Матері й утік.

Зловмисник у масці вдерся до храму вранці, коли в там окрім чергового нікого не було. Грабіжник наставив на переляканого чоловіка зброю й попрямував до ікони Касперської Божої матері.

Василь Істомін, свідок:

- Слышу мат, неприятный такой, с криком. В мыслях я подумал: "Что за такая наглость, дерзость в храме ругаться". Когда повернулся, увидел его лицо сразу. Маска, прорези для глаз в маске, и вытянутая рука, полностью на вытянутой руке оружие увидел.

Нападник схопив ікону, і кинувся навтьоки. Служитель храму намагався наздогнати злочинця, але марно. Тож повернувся до церкви й зателефонував панотцеві, а той своєю чергою - звернувся в міліцію.

Олександр Алексєєв, керівник Феодосійського МВ міліції:

- Проводились кропотливые мероприятия, отработка территории. Получили оперативную информацию о возможном местонахождении и лице, которое совершило данное преступление, и приняли меры к его незамедлительному задержанию.

Затримали підозрюваного вночі, вдома. На візит правоохоронців 18-річний парубок ніяк не очікував, тож не встиг сховати образа. Одразу зізнався, й розповів, як готувався до розбою: ще влітку купив пістолета, з колготок зробив маску, придбав рукавички, прицінився до ікони.

Едуард, затриманий:

- Увидел ее, посмотрел в интернете, сколько она стоит.

На вторговані гроші хотів під'єднати собі Інтернет. Тепер всесвітньої мережі парубкові не бачити кілька років. Тим більш, що він уже мав клопіт із законом. Його двічі притягали до кримінальної відповідальності, востаннє за крадіжку у крамниці.

Анатолій Місюра, перший заступник керівника ГУ МВС України в АР Крим:

- Выяснилось: на нем еще есть определенное количество преступлений, и думаю, что в ходе расследования уголовного дела мы установим всю цепочку его преступной деятельности по городу Феодосии и другим регионам Крыма, и за это он понесет заслуженное наказание.

За фактом пограбування церкви порушено кримінальну справу за статтею "розбій", яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.