Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

3 лютого 2011, 12:39 Пограбування
На Івано-Франківщині чоловік вкрав зі шкільного двору купу металу
На Івано-Франківщині чоловік вкрав зі шкільного двору купу металу

Ворота, баскетбольного щита, макет танка для уроків про захист Батьківщини. Усе це просто зі шкільного подвір'я вкрав житель Прикарпаття. І навіть устиг завезти на пункт приймання брухту.

Затриманий ховає обличчя. Каже, йому соромно. Чоловік виправдовується: купу залізяччя зі шкільного подвір'я забрав, бо подумав, що то нікому не потрібне сміття.

Затриманий:

- Прийшли, подивилися, що стоїть на боці метал, забрали, відвезли. Там воно раньше прикопане стояло, потім відкопали, і забрав.

Залізяччя справді склали неподалік школи. Утім, щоб звільнити місце для переобладнання спортивного майданчика. Згодом купа металу знов мала стати баскетбольним щитом, танком і ворітьми.

Оксана Хімич, директорка Пасічнянської ЗОШ:

- Це ж є шкільні речі. Не просто метал, який ми згодом планували здати на металобрухт. Люди, що це робили, бачили, що це є ворота, є щит, що це треба для школи.

Спочатку керівництво школи вирішило шукати злодія самотужки. Та коли зрозуміло, що сліди його загубилися, повідомило в міліцію. Правоохоронці швидко затримали крадія. Ним виявився 44-річний односелець. Чоловік уже встиг здати частину краденого на брухт.

Ігор Клюфинський, дільничний інспектор с. Пасічної:

- Це є той металолом, який був викрадений з Пасічнянської школи. Частина знайшлася, частина пішла під прес. Він буде тут зберігатися до вирішення питання в суді.

Затриманий уже два роки ніде не працює. Каже, потрібні були гроші на лікування. За вкрадений метал він отримав лише 120 гривень. Скільки ж років позбавлення волі дістане за це - визначить суд.