Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 грудня 2010, 13:39 Пограбування
На Прикарпатті затримано трьох студентів, які здійснювали розбійні напади
На Прикарпатті затримано трьох студентів, які здійснювали розбійні напади

За скоєння розбійного нападу прикарпатські міліціянти затримали трьох студентів із Тернопільської області. Їхня жертва, валютник із Тисмениці, досі в лікарні. Хлопці жорстоко побили його й забрали 60 тисяч гривень. Батьки молодиків і гадки не мали, що виробляють їхні діти. Тепер парубкам загрожує ув’язнення. Окрім того, перевіряють, чи причетні студенти до скоєння аналогічних злочинів за межами Прикарпаття.

На 53-річного чоловіка напали ввечері, за кілька метрів від його будинку. Злочин ретельно спланували.

Олександр Крутий, керівник Тисменицького РВ міліції:

- Напад було скоєно за допомогою дерев'яної бити, якою було завдано кілька ударів в ділянку голови. Потужних ударів, внаслідок чого потерпілому було завдано важкі тілесні ушкодження.

За валютником стежили більше тижня. Під час нападу забрали 60 тисяч гривень. Чоловік і досі в лікарні. Його стан медики класифікують як середньої тяжкості. Пацієнт періодично приходить до тями. Проте, не впізнає рідних, не називає свого імені й не пам'ятає, хто він і що з ним сталося.

Юліан Худецький, завідувач відділу нейрохірургії:

- Він поступив у коматозному стані, маючи політравму - травма голови, множинні забійно-рвані травми голови, перелом кісток черепа, і найголовніше - крововилив у мозкову речовину. Крім того, виявлено травми грудної клітки, перелом грудної клітки, і органів черевної порожнини.

За два тижні зловмисників вдалося знайти в сусідній Тернопільській області. В одному з сіл водночас затримали трьох молодиків віком від 19 до 21 року. Усі вони - студенти вищих навчальних закладів. Поява міліції шокувала і хлопців, і їхніх батьків.

Андрій Бойко, керівник карного розшуку Тисменицького РВ міліції:

- Про те, що вони мають гроші, батькам повідомляли, казали, що вони після навчання займаються ковкою виробів - паркани, огорожі виготовляють, їх встановлюють, і за це отримують гроші.

Викрадені гроші хлопці витратили за кілька днів. На дорогу техніку, розваги та ресторани. Проти грабіжників уже порушили кримінальну справу. За розбійні напади парубків можуть ув’язнити на термін від 8 до 15 років із конфіскацією майна. Крім того, міліціянти перевіряють причетність студентів до аналогічних злочинів.

А ось біля побитого чоловіка й досі постійно чергує дружина. Жінка зі сльозами на очах просить якнайсуворіше покарати розбійників.

Ірина Постоловська, дружина постраждалого:

- По всій строгості хотілося б, щоб наказали. На що вони заслуговують, хай так і буде. Я не бажаю ні смерті, ні зла… Біль є всередині.