Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 грудня 2010, 13:46 Пограбування
На Харківщині грабіжник обікрав магазин і захопив у заручниці продавщицю
На Харківщині грабіжник обікрав магазин і захопив у заручниці продавщицю

Детективний трилер - із заручницею, викраденням автівки, стріляниною й щасливим закінченням - у маленькому селищі Старому Салтові на Харківщині. Там будівельник пограбував і розтрощив маленьку крамничку й захопив продавчиню. Щоб вгамувати розлюченого терориста, міліціянтам довелося стріляти.

Усе почалося в невеличкій придорожній крамниці, куди Олексій прийшов попросити пива наборг. Власник не дав.

Ігор Мерзликін, постраждалий:

- А потом попросил меня выйти поговорить. Я сел уже в машину. Такая ситуация… Думаю, может, поехать в милицию съездить, чтоб его забрали. Ну, и тут, собственно, все и началось. Он открыл дверь и приставил мне нож к горлу. Но не ожидал, что когда нож окажется возле горла, что будет так страшно.

Тримаючи ножа біля горла господаря, нападник завів його назад до крамниці, змусив віддати всі гроші з каси. Їх було небагато, і грабіжникові це не сподобалося. Тоді хазяїн збрехав, що основна каса у прибудові. Пішов туди, і через чорний вхід утік.

"Клієнт" залишився віч-на-віч із продавчинею. Коли втямив, що його ошукали, потрощив вітрину, терези і крам. Потім притулив ножа до горла дівчині й повів її до автівки власника крамниці. Кермувати з холодною зброєю в руці не зміг - тож змусив робити це заручницю. Утім доїхали лише до найближчого кювету.

Катерина, постраждала:

- Скорее всего, у него просто башню полностью сорвало. Потому что в какие-то моменты он становился вменяемым, а в какие-то моменты кидался с ножом, громил все.

Правоохоронці знайшли грабіжника й його заручницю, коли він пив із пляшки коньяк та розповідав дівчині про свої плани на цю ніч. Міліціянти почали перемови. Вмовляли чоловіка відпустити бранку.

Сергій Голиков, співробітник Старо-Салтівського РВ міліції:

- Он сначала попросил сигарету. В этот момент я как бы пожалел, что не курю. Сигарет, к сожалению, не было. Я ему сказал: да, все, покурим. Он говорит: "И коньячка мне хочется". Я говорю: "Всё будет, только бросай ножик. Ну, зачем тебе это?"

Дмитро Корнієнко, керівник Старо-Салтівського РВ міліції:

- Даже доходило до каких-то комических ситуаций, если их можно так назвать. "Шеф, привези коньяк, Леша хочет коньяка". Потом опять звонок: "Шеф, привезите девочку. Эта убегает, Леше нужна девочка". Я говорю: "Хорошо, поставь телефон на громкую, пусть Леша слышит, что сюда едет бордель, кордебалет, везут ящик водки, ящик коньяка".

Короткі хвилини прояснення у грабіжника змінювали напади люті. Коли він вкотре кинувся на правоохоронців, одному з міліціянтів довелося стріляти.

Сергій Голиков, співробітник Старо-Салтівського РВ міліції:

- Я громко, четко его предупредил. Последнее китайское. Я говорю: "Если ты еще сделаешь два шага, я буду вынужден применить оружие на поражение". У него это вызвало какой-то неадекватный смех. Я сделал выстрел ему в область левой нижней конечности, что сбило его с ног. И с оперативным сотрудником мы его обезвредили, одев наручники.

Застосування вогнепальної зброї прокуратура визнала за правочинне. Слідчі ж заявляють: передусім з’ясують, чи затриманий осудний.