Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2010, 16:25 Пограбування
У Києві двоє колишніх міліонерів грабували людей на залізничному вокзалі
У Києві двоє колишніх міліонерів грабували людей на залізничному вокзалі

Офіцери-злочинці. У Києві затримали двох, щоправда, колишніх правоохоронців, котрі грабували людей. На своїх жертв полювали на залізниці. Деталі гучної справи - в матеріалі Марини Борисполець.

До міліції одна за одною надходили заяви від жертв грабіжників. Люди розповідали, як їх спиняло двоє чоловіків, називалися працівниками міліції й починали обшук.

Сергій Тютюнник, керівник управління УМВС України на Південно-Західній залізниці:

- Підходили: "Зброя, наркотики є, чи немає?" Проводили огляд потерпілого наносили тілесні ушкодження, при цьому забирали матеріальні цінності.

Зловмисники підстерігали жертв суто в безлюдних місцях, у переходах, або на платформах. Обирали лише чоловіків. У побитих людей відбирали гроші, золоті прикраси та речі, які мали хоч якусь цінність. Найбільша здобич - вісімнадцять з половиною тисяч гривень.

Олег Стецюк, керівник УМВС на Південно-Західній залізниці:

- Люди писали заяви, тому що їх пограбували. По тому, як скоювались ці злочини, ми подумали, що це можуть бути працівники міліції, тому що почерк є, і люди мають знання, як треба проводити обшук, і таке інше, тому версія була, що це колишні працівники чи працюючі співробітники.

Правоохоронці кажуть: довго не могли вийти на слід своїх екс-колег. Бо ті вміло замітали всі сліди.

Сергій Тютюнник, керівник управління УМВС України на Південно-Західній залізниці:

- Один із них, працівник карного розшуку, як не прискорбно це констатувати, тому було складно розкривати ці злочини, затримувати, шукати місце знаходження.

Обох злочинців звільнили з органів кілька років тому. Одного за хабарництво, іншого, як формулюють правоохоронці, за дискредитацію міліції. За ґратами чоловіки поводяться діаметрально протилежно. Один - нахабно і агресивно. Під час затримання опирався, розмахував ножем. Спілкуватися зі знімальною групою "Свідка" не забажав, так само як і показувати своє обличчя.

Максим, затриманий:

- Адвокат мой пусть будет, адвокат и следователь. Я прекрасно понимаю вашу работу, у меня два высших образования, я понимаю, вам надо кадр со мной.

Інший, навпаки, охоче розповів про вокзальні походеньки. Каже, сценарій був щоразу однаковий. Товариш телефонував і говорив - пішли грабувати. Зустрічалися на залізничній станції.

Сергій, затриманий:

- Пішли по платформі гуляти, пішли, побачив чоловіка невідомого, п'яного. Він сказав: "Залишайся тут і дивись за оточуючими". Ну, щоб міліції не було, таке. Підійшов до нього, представився працівником міліції, у нього посвідчення було якесь. Чоловік зреагував не так, як хотілось, би і Максим ударив його в обличчя.

Правоохоронці довели причетність міліціянтів-грабіжників уже до семи подібних випадків. Утім, певні, постраждалих може бути набагато більше. Так само як і членів злочинного гурту. Певні, діяли перевертні не вдвох. Тож тепер шукають поплічників затриманих екс-вартових ладу.