Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 грудня 2010, 14:56 Пограбування
Намагаючись пограбувати сімферопольський супермаркет, злочинець ранив охоронця
Намагаючись пограбувати сімферопольський супермаркет, злочинець ранив охоронця

В столиці Криму розбійник напав на супермаркет. Молодик із пістолетом забрав у старшого касира 150 тисяч гривень. Але витратити ці гроші злочинцеві не судилося.

Молодик у перуці, окулярах і кепці, увійшов до торговельної зали і одразу попрямував до приміщення старшого касира. Погрожуючи пістолетом, він забрав майже 155 тисяч гривень та намагався втекти. Але касирка здійняла галас. На допомогу їй кинулися двоє працівників супермаркету та охоронець.

Кирило, свідок:

Шел в магазин пополнить счет. На меня вылетает охранник. В него стреляют.

Віктор, свідок:

- Я увидел, как упал охранник. После этого выбежал человек, который стрелял, на него кинулись трое охранников, пытались завалить его.

Грабіжник поранив охоронця в живіт. Втім, далеко не втік - служба безпеки магазину за допомоги покупців, серед яких був і міліціянт, його затримала.

Олександр Карпенко, співробітник Залізничного РВ міліції м. Сімферополя:

- За спиной услышал выстрел. Поворачиваюсь - летят деньги, подбежал. Помог им там, сел сверху, как обычно, задержание, руки заломал.

За кілька хвилин на місці вже працювали правоохоронці. Нападника доправили до найближчого райвідділку.

Затриманий:

- Я дал следователю все показания.

Сергій Старосвицький, перший заступник керівника Центрального РВ міліції м. Сімферополя:

- Указанным гражданином оказался житель АР Крым, лицо ранее не судимое.

Свідки інциденту, що бачили, як впевнено діяв грабіжник, кажуть: імовірно, він мав спільників.

Сергій Макєєв, директор мережі супермаркетів:

- Достаточно неплохо был осведомлен о системе работы безопасности, поэтому есть подозрение, что его, все-таки, кто-то информировал.

Пошуками решти імовірних учасників розбійного нападу і з’ясуванням усіх деталей злочину нині переймається міліція. Пораненого охоронця прооперували.

Сергій Макєєв, директор мережі супермаркетів:

- Парень рисковал своей жизнью. Остался жив, травмирован, т.е. в реанимации находится. Вроде как, жизнь его вне опасности.

Проти 24-річного затриманого порушили кримінальну справу одразу за двома статтями - розбій та замах на вбивство. Тепер йому загрожує від десяти до п'ятнадцяти років в’язниці.