Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 листопада 2010, 14:34 Пограбування
У Дніпродзержинську розбійна пара пограбувала пенсіонера, який продав будинок
У Дніпродзержинську розбійна пара пограбувала пенсіонера, який продав будинок

Двоє мешканців Дніпроджержинська знайшли спосіб швидко розбагатіти: головне - знати, хто має гроші, а якщо це літня людина - справа ще легша. Так за лічені хвилини молода парочка розжилася майже сімома тисячами доларів.

83-річний дід Дмитро - багатій! Новина, що старенький продає будинок та переїжджає до доньки, миттю облетіла всю вулицю.

Дмитро Григорович, постраждалий:

- Да все знали, что мы уезжаем, продали дом. Наша улица, конечно, все знали. Значит, раз уезжают, дом продали, - значит, деньги есть.

Про це довідалися і місцеві нероби. Через свою пристрасть до наркотиків та оковитої 29-річний чоловік і його 21-річна подруга роботи і не шукали. Гроші, одразу і багато, вирішили забрати в дідуся. Не гаючи часу, на справу рушили зранку. Дверей довірливий старенький зазвичай не зачиняв, тож гості зайшли тихо, але рішуче.

Дмитро Григорович, постраждалий:

- Заходят - я не ожидал, мне сзади, как мышки, подошли. "Вот, дедушка, садись, тебе ничего не будет, и раз - накрыли".

На голову - одяг, під горло - ножа! Де гроші - дідусь і сам не знав. Продажем будинку займалася донька, вона і кошти ховала. Та цю схованку грабіжники вирахували за лічені хвилини. Куш дістався їм чималий - майже сім тисяч доларів. Із таким трофеєм спритники швидко забралися.

Дмитро Коваленко, керівник сектору Баглійського РВ міліції м. Дніпродзержинська:

- Началась отработка территории, отработка связей потерпевшего, в результате чего была получена информация относительно гражданина Т. и гражданки А., которые могли быть причастны к этому преступлению.

У розрахунках правоохоронці не помилилися. Того ж дня парочку затримали. У їхній квартирі вилучили і наркотики, і награбовані гроші - половину з них ті вже і розтринькати встигли. У злочині нападники зізналися, та дібрати слів на пояснення своєму вчинкові і самі не змогли.

Затриманий:

- Совершил преступление по своей глупости, в чем раскаиваюсь, но комментировать не хочу.

- А расскажите, какое преступление вы совершили?

- Не, не хочу я комментировать.

Каяттю чоловіка вже ніхто не вірить. За ґрати він вирушить утретє. Його супутницю судитимуть вперше, та в’язнична прописка їй світить тривала. Мінімальне покарання за такий розбійний напад, що його передбачає закон, - сім років.