Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 листопада 2010, 13:46 Пограбування
На Тернопільщині хлопець заступився за 9-річну дівчинку, яку пограбували
На Тернопільщині хлопець заступився за 9-річну дівчинку, яку пограбували

Жорстоко побив і пограбував свою колишню кохану парубок з Донеччини. Це сталося, коли він проводжав дівчину на вокзал. Дорогою виникла сварка: кавалер кілька разів ударив супутницю та забрав у неї всі гроші й документи. І приклад, на який слід рівнятися от таким розбишакам, продемонстрував хлопчина з Тернопільщини. Він, навпаки, захистив дев'ятирічну дівчинку, яку пограбував невідомий.

Федір Бортняк, керівник УМВС України в Тернопільській області:

- Зараз такі часи настали, що небагато знайдеться людей, які готові підставити плече, за когось заступитися, допомогти. Я вам вдячний, що при допомозі дівчинці ви проявили громадську позицію.

Тепер Роман Гамівка - герой. Отримав грамоту та грошову премію з рук головного міліціянта області. І став почесним членом міліційного товариства. Утім, ще вчора він був звичайним парубком. Стояв на зупинці, як і інші громадяни. Та тільки він звернув увагу на плач дівчинки.

Роман Гамівка, мешканець м. Тернополя:

- Побачив, повз мене пробіг хлопчина, за ним бігла дівчинка, кричала і плакала, що в неї вкрали телефон. Я, не довго думаючи, вирішив наздогнати хлопця. Догнав його, забрав телефон, зловив і привів до дівчинки, і зразу викликали наряд міліції приїхала і забрала його.

Затриманий розповів, що приїхав на побачення аж із Вінниці. Романтика тривала не довго - гроші швидко скінчилися.

Затриманий:

- Треба було поїхати додому, не було грошей на дорогу назад. Я взяв з собою - не розрахував, трохи не хватило.

Раніше парубка вже судили за побиття жінки. Гіркий досвід нічому не навчив. Цього разу йому доведеться відповідати за пограбування. А ось Роман вирішив, що міліційна форма йому пасуватиме. Нині молодик оформляє документи на службу у правоохоронних органах.