Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

25 серпня 2010, 16:14 Пограбування
На Хмельниччині літнє подружжя дивом відбилися від розбійника
На Хмельниччині літнє подружжя дивом відбилися від розбійника

Розбійник напав на родину пенсіонерів із Хмельниччини. Нелюд лупцював стареньких саморобним гумовим кийком і травив газовим балончиком. Та літній господар продемонстрував дивовижну стійкість і, зрештою, сім’я врятувалася від лиха.

Розбійника на подвір’ї першим помітив хазяйський собака. Почав гавкати. На галас вийшла господиня, підійшла до сараю. Вирішила подивитися, в чому причина тривоги. Що за якусь мить дістане з газового балончика і її лупцюватиме невідомий - навіть не здогадувалася.

Постраждала:

- Я тільки туда, фіртка за мною закрилася. І він мене по голові. Потом балоном. Потом другий раз вдарив. І всьо, я вже не жива. Нічого не помню.

Безпомічну жінку розбійник зв'язав, заткнув кляпом рота і лишив лежати в сараї. Наступною жертвою мав стати господар. Дружина довго не поверталася, тож чоловік вийшов із хати надвір.

Постраждалий:

- Фиртка открывается, я захожу - он меня баллоном. И я побег, хотел кричать. Он меня догоняет вон там, около порога. Бьет меня. Я падаю. Он меня затаскивает и начинает бить.

Та план розбійника провалився. Тихо і без зайвого галасу подужати господаря не вийшло.

Постраждалий:

- И как я уловчился. Как у меня сила взялась, я у него руку эту отбиваю. У него вылетает баллончик. Я тряпку вытаскиваю со рта, начал кричать люди помогите. И сосед как раз гнал худобу и почул.

Щойно сусід підійшов до двору, нападник кинувся тікати. За кілька хвилин про напад на подружжя знала вся вулиця та дільничний. Узялися шукати зловмисника. Затримали негідника поблизу ставка. Міліціянт зміг наздогнати його, побороти та скувати кайданками.

Юрій Плувуцький, старший дільничний Городоцького РВ міліції:

- Хотілося наздогнати ту людину. Затримати його і в подальшому з’ясувати обставини. Причини, що призвели до того, що він прийшов до тієї пари і так познущався.

Вже у відділку нападник зізнався: прийшов до господи з єдиною ціллю - дістати грошенят. Із заробітками було скрутно, а тут від товариша почув, як його родичі в селі продали нерухомість. Тож вирішив їх провідати.

Сергій Івашко, старший слідчий Городоцького РВ міліції:

- Значить, він був підготовлений. Узяв собі одяг змінний: камуфляж, чорна шапка. При ньому був газовий балончик сльозоточивий. І відрізок полупроводника. Досить твердий такий матеріал.

Проти негідника порушили кримінальну справу. Його звинувачують у розбійному нападі. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі.