Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 серпня 2010, 15:18 Пограбування
Почастішали випадки нападів на таксистів
Почастішали випадки нападів на таксистів

Їхня робота небезпечна й тяжка. У наступному сюжеті йтиметься про таксистів. Нападають на них дедалі частіше, і вберегтися від грабіжників шансів майже немає. Як грабують таксистів - у наступному сюжеті.

Постраждалий:

- Вот этот диск, они его ударили. Они где-то в ямку влетели, а у меня здесь бескамерка, и колесо спустило, но они еще ехали на нем километра 3-4.

Ось воно - єство справжнього водія. Цей чоловік ледь не загинув, а все одно думає передусім про машину.

Постраждалий:

- Они поехали за мной меня догонять. Я спрятался в дачах в кушарях. Они когда промчались, я туда ехал на первой скорости, а они промчались с таким ревом, что я думал, что мою машину надо будет по деталькам собирать.

Він - місцевий таксист. Тієї ночі підвозив товариство. Підозрювати щось недобре почав тоді, коли його попросили заїхати якнайдалі в очерет. Та було вже запізно.

Постраждалий:

- Я поймал удавку, удержал. Я успел удержать ее. А тут увидел нож, кто сидел рядом со мной.

Правоохоронець:

- Это счастье в том, что мужчина не растерялся.

Так розповідають міліціянти. Зазвичай нападники розраховують на шоковий стан жертви і її безпорадність.

Таксист виявився не з лякливих.

Дмитро Шпак, перший заступник Сіверськодонецького МВ міліції:

- Вызвал сопротивление, вырвался и убежал, так оно и нужно. Не нужно с молодыми людьми сильными вступать в единоборство.

У сусідньому селі чоловік забіг до першої хати, щоб подзвонити. Злочинців знайшли вдосвіта. Таксист добре запам'ятав обличчя нападників. Тепер міліціянти полегшено зітхають.

Дмитро Шпак, перший заступник Сіверськодонецького МВ міліції:

- Данное преступление они совершали с целью захвата именно автомобиля, и последующей его реализацией. Но по оперативным данным, этот автомобиль они взяли, чтобы совершить еще одно преступление.

Не безпечніше й таксистам західноукраїнським. Ярославу клієнт наказав їхати в сусіднє село, а сам сів на заднє сидіння. Водій одразу відчув лихе. А коли дісталися кінцевого пункту, кермувальник навіть плату назвати не встиг.

Ярослав, постраждалий:

- Я почув удавку на горлі. І душить. Я хотів відорвати той шнурок, не міг руки впхати. Він хотів у мене ніж пхати. Я не знаю, як вирвався - злапав рукою ніж… Не знаю. Потім ми випали з машини на дорогу, і він з-під мене втік.

Нічного пасажира, можливо, й не впіймали би. Та він дав маху - покинув на задньому сидінні свої речі.

Роман Сметанюк, співробітник Коломийського РВ міліції:

- З місця події було вилучено бейсболку та холодну зброю - ніж. В ході пошукових заходів було встановлено, що до даного злочину міг би бути причетний незнайомий чоловік, який проживав на хуторі Запруття.

Нападник щойно вийшов із в'язниці, де мав відсидіти два з половиною роки за пограбування. Цього разу відбутися так легко йому не вдасться.