Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2010, 10:41 Пограбування
На Івано-Франківщині двоє рідних братів скоїли низку розбійних нападів
На Івано-Франківщині двоє рідних братів скоїли низку розбійних нападів

Двох небезпечних злочинців упіймали на Прикарпатті. Їх підозрюють у скоєнні низки розбійних нападів і пограбувань.

Двоє братів, мешканці Снятинського району, вирішили, що здобувати працею на життя - надто тяжко для них. Закортіло легких грошей - ось і вирішили нападати на людей. За жертв обирали місцевих підприємців. На справу йшли з квітами - там ховали зброю.

Богдан Старків, керівник відділу Городенківського РВ міліції:

- Коли потерпілий порівнявся з одним із братів, він, витягнувши пістолет з букету квітів, яким прикривався, нічого не говорячи, впритул почав стріляти в потерпілого. Нанісши тілесні ушкодження, вихопив сумку з грошима, а також мобільний телефон, особисті документи, на мотоциклі скрились з місця події.

Під час оперативних заходів зловмисників затримали. Далі слідчі з'ясували: брати причетні до ще одного збройного пограбування. Погрожуючи працівникам місцевої АЗС розправою, забрали з каси 8 тисяч гривень. Оперативники виявили схованку, де розбійники переховували зброю та інші реквізити злочинної діяльності.

Василь Варцаба, керівник УМВС України в Івано-Франківській області:

- Була знайдена зброя, яку вони застосовували, були знайдені балончики від фарби, якою вони розмальовували автотранспорт - машину і мотоцикл. На сьогоднішній день ведеться слідство і проробляються варіанти по розкриттю других злочинів, які вони могли скоїти не тільки на території Івано-Франківської області, але й на території других областей.

Рідні брати, між якими десять років різниці, тепер пробудуть, щонайменше, 8 років за ґратами. Старшому вже не звикати. Свого часу він відсидів за зґвалтування. Натепер задокументовано причетність чоловіків до скоєння трьох тяжких злочинів.

Володимир Гарматюк, Василь Смага.