Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2010, 14:00 Пограбування
На Вінниччині гурт молодих важкоатлетів грабував перехожих
На Вінниччині гурт молодих важкоатлетів грабував перехожих

Ми ніколи не били й не пили. Просто цього разу лихий поплутав та й грошей дуже хотілося - на відпочинок до моря. Так, змахуючи сльози й намагаючись розчулити, заявив гурт гопників на Вінничині, що дубасив і грабував перехожих. І били хлопці  професійно - всі спортсмени-важкоатлети. Орудували переважно вночі, на вулицях Могилева-Подільського.

Шістнадцятирічні приятелі Юрій і Сергій уночі поверталися з інтернет-клубу. Аж раптом ззаду на них напали незнайомі хлопці. Побили, забрали мобільні телефони та гроші.

Юрій, постраждалий:

- Чуємо - сзаді один одному каже: "Давай". Начали бігти до нас. Не встигли на половину голову розвернути - вони нас збили з ніг. Кинули на пол.

Сергій, постраждалий:

- Позабирали все, що було в карманах, і розвернулись, побігли в сторону ж/д вокзала.

Батько пограбованого хлопця на місці нападу був за кілька хвилин після скоєння злочину. Гарячим слідом намагався знайти зловмисників. Але не дарма.

Ігор, батько постраждалого:

- Ну, минут п'ять третього було. Передзвонив - папа, іди мене зустрічай. Я вийшов. Одівся - камуфляж. Бо я тоже отставнік воєнний. Одівся і пішов його встрічати. І це буквально зразу. Біжить цей хлопчик, Серьожа. Каже, там вашого сина б'ють. Я бігом. Прибігаю - вже нічого нема. Тільки дитина побита.

Правоохоронці згодом з'ясували: гопники тієї самої ночі подалися до Молдови. Малий прикордонний рух дає змогу без перешкод перетинати кордон місцевим. Проте, згодом нападники повернулися додому. Складати випускні тести. Усім їм - від 16 до 18-ти років.

Віталій Курчик, керівник відділу Могилів-Подільського МРВ міліції:

- Переважно, всі спортсмени, які займалися тяжолою атлетикою. Трошки випили. Як казали, раніше вони взагалі не вживали спиртні напої. І то, що далі з ними творилось - вони взагалі зрозуміти не можуть. По місцю проживання вони характеризуються всі з позитивної сторони. Нормальні сім'ї, нормально навчаються.

Самі школярі-розбійники свої вчинки пояснюють банальним бажанням здобути гроші на відпочинок. Жертвами юних спортсменів тієї фатальної ночі стало семеро однолітків.

Вадим, підозрюваний:

- Всем нужны были деньги. І все. Збиралися всі їхати на море. Для цього нужні були дєньгі. Їх ніхто не товк. Самі все віддавали. Почті.

Натепер усі п'ятеро підписали зобов'язання про невиїзд. Злочин правоохоронці трактують як групове завдання тяжких тілесних ушкоджень задля пограбування. Згідно із законодавством, такі дії підлітків карають позбавленням волі на термін від чотирьох до шести років.