Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2010, 14:02 Пограбування
На Полтавщині троє неповнолітніх скоїли наліт на продуктовий магазин
На Полтавщині троє неповнолітніх скоїли наліт на продуктовий магазин

Замість підручників - пиво, цікавіше за іграшки - пограбування магазину. На Полтавщині правоохоронці заскочили на гарячому трьох братів. Неповнолітні хлопці вдерлися до зачиненого кіоску і влаштували там справжній бенкет. Пиво, чіпси, морозиво, шоколад. Коли до розграбованого рундука приїхали міліціянти, здивуванню не було меж. Наймолодшому з розбишак - 6 рочків, а старші, 14-ти і 16-ти років, лежали на долівці у хмільній "відключці".

Молодшому - морозива, старшим - пива з ковбасою. Тихий бенкет трійко братів влаштувати у зачиненому місцевому рундуку. Вечір добігав кінця, на вулиці ні душі - до світанку повна свобода. Та святу поклав край чоловік продавчині - раптово повернувся до крамнички.

Іван Олефір, свідок:

- Коли я відкрив кіоск, побачив безлад в кіоску, а за стойкою знаходилася, стояла дитина років 6-7 і старша дитина років 14. Та дитина, вона їла ковбасу, а хлопець, який біля нього находився, він пив пиво.

Коли чоловік узявся за телефон - з-під прилавку випірнув третій, старший хлопчина. У порушника свята полетіла відкрита пляшка пива. Чоловік зачинив кіоск і викликав правоохоронців. Коли приміщення відчинили вдруге - всі вражено застигли на місці.

Іван Олефір, свідок:

- На порозі лежав мішок муки і лежав хлопець - самий старший. Він спав, бо напився пива до нестями, стан був дуже жахливий. Були розбиті двері холодильної вітрини, потім, багато пляшок із пивом було розбито, мороженое було розкрито.

У трійці розбишак міліціянти одразу впізнали місцевих. Клопоти з законом родина мала не вперше.

Жанна Ахіджанян, керівник відділу у справах дітей ГУМВС України у Полтавській області:

- Мати з трьома неповнолітніми дітьми проживала тривалий час у місті Полтава. Вела аморальний спосіб життя, тобто, зловживала алкогольними напоями, і також втягувала в пияцтво своїх дітей.

Щоб допитати старшого, довелося викликати медиків. Трохи протверезівши, 16-річний юнак розповів, як потрапили до зачиненого кіоску.

Сашко, затриманий:

- Ну, там так: заліз на кришу, підняли - і в середину, туди залізли.

- Что первым делом начали делать?

- Пиво пить.

Скільки пива випили, старші брати й не пам'ятають, вечір пригадують ледь-ледь. Чим пригощався - достеменно знає тільки молодший, 6-річний хлопчик. Пива не пив, ласував солодощами.

Затриманий (6 років):

- Що ти робив у кіоску?

- Їв конфетки і морозиво.

- А чого ви туда зайшли?

- Через кришу залізли.

- А це було дуже весело?

- Ні.

- Страшно було?

- Да.

- А чого боялися?

- То, що заберуть.

- Хто забере?

- Міліція.

Матір хлопців міліційна кара не лякає. Усі витребеньки дітей завше миналися складанням адмінпротоколів. Самотужки впоратися з алкогольною пристрастю дітей безсила. Зізнається: старшого навіть кодуватися возила. Не допомогло.

Наталя, мати затриманих:

- Вісім місяців не пили, тоді обратно. Вот так: вип'ють - не п'ють, вип'ють - не п'ють.

- А чому начали пити?

- Тому що до батька начали ходити, а батько п'є.

- А ви не вживаєте?

- Зараз ні, а колись вживала.

Втратити опіку над дітьми жінка не боїться. Запевняє, сама клопотання подавала. Чи виховуватиме дітей далі, наразі вирішує суд. А за бешкет у крамничці її вже засудили: за злісне невиконання батьківських обов'язків та втягнення неповнолітніх у пияцтво - три роки. Щоправда, умовно.