Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 червня 2010, 14:34 Пограбування
На Миколаївщині підприємець вчинив опір трьом грабіжникам
На Миколаївщині підприємець вчинив опір трьом грабіжникам

На злочинців із заплющеними очима! У Вознесенську на Миколаївщині приватний підприємець чинив відчайдушний опір одразу трьом нападникам. Молодики намагалися відібрати в чоловіка сумку з грішми. Постраждалий кинувся переслідувати грабіжників навіть після атаки газовим балончиком і добрячих стусанів.

Троє на одного! Ретельно спланований злочин мали скоїти швидко й без ускладнень. Та не знали молодики, що грабуватимуть колишнього афганця. Віддавати гроші чоловік наміру не мав.

Постраждалий:

- Подошел к своему гаражу, открыл гараж, а там у меня висят такие шторки - там находились три человека, которые сразу мне брызнули баллончиком в лицо и начали меня хватать. Я начал убегать и оказывать им сопротивление.

Сумку нападники таки відібрали. Проте, відпускати злочинців чоловік не хотів. Майже навпомацки побіг навздогін. Ще й викликав правоохоронців. Сховатися молодики вирішили у велелюдному парку. Та не думали, що на підмогу постраждалому кинуться й перехожі.

Віктор Мельниченко, співробітник Вознесенського РВ міліції:

- Он бежал через парк и кричал. Когда я его увидел, он был полностью в поту, в этом газе, после чего люди увидели бегущего за двумя молодыми людьми этого человека, проявили, так сказать, свой гражданский долг и задержали.

Олег Чорноморець, в.о. керівника Вознесенського РВ міліції:

- Сразу на месте при них же была изъята сумка, которую они похитили у потерпевшего. В сумке находились деньги, с которыми он шел на рынок, потерпевший является частным предпринимателем. Находились деньги порядка 17 тысяч гривен.

Ідея пограбувати чоловіка спала на думку місцевому чолов'язі. Знав: у кишенях бізнесмена завжди є гроші - пункт обміну валют тримає. Допомогти обібрати підприємця покликав колишнього співкамерника.

Затриманий:

- Я колись з ним разом сидів.

- За що?

- Я за що? За пограбування.

- А він?

- Я не знаю.

- А скільки ви сиділи разом?

- Майже місяць.

Безробітний галичанин на пропозицію пристав, ще й 19-річного приятеля прихопив. У того з роботою теж не складалося. За плечима умовне покарання за крадіжку металу. Легко відбудеться й цього разу, був упевнений парубок.

Затриманий:

- Предложив, він знав, сказав, що можна заробити.

- Як?

- Ну, от таким чином.

- Яким?

- Ну, забрати гроші у валютчика.

Найближчими роками обом затриманим роботи не бракуватиме. У виробничих цехах за ґратами місце всім знайдуть. Втекти від правосуддя вдалося лише головному ініціаторові пограбування. Та правоохоронці переконують: і його невдовзі затримають.