Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

7 червня 2010, 14:02 Пограбування
Міліціонери закликають відпочиваючих бути уважними в поїздах
Міліціонери закликають відпочиваючих бути уважними в поїздах

Транспортна міліція попереджає: зібралися у відпустку - будьте обачні. Пам'ятайте: дорогою на відпочинок на вас полюють крадії. Одне з найласіших для злодіїв місць - пасажирські вагони. В наступному сюжеті - кілька порад для мандрівників, як уникнути халепи.

Відпустка - справа приємна. Втім, для доброго відпочинку необхідні гроші, фотоапарати, відеокамери та ще багато речей. Це дуже добре знають злочинці, тому під час курортного сезону активно працюють у потягах. Адже тут можна знайти чергову жертву.

Сергій Вайчунас, помічник керівника ЛВ міліції на станції Донецька:

- Не показывать никому, сколько у вас денег. Не говорить, куда и с какой целью. Не распивать спиртные напитки с малознакомыми людьми, потому как по случаю могут и "Клофелин" подлить, потом будут последствия. В каждом поезде сопровождение - наряд милиции, идет сообщение, что в таком-то вагоне милиция. Если проблемы какие-то, то к ним обращаться.

Транспортники нерідко стикаються зі злочинами в потягах. Щодоби донецькою залізницею проїжджають в середньому 2 мільйони пасажирів. Завжди треба бути на поготові не лише міліціянтам, а й самим мандрівникам.

Людмила, подорожня:

- Повнимательнее относиться к тому, чтобы личные вещи не валялись открыто для доступа чужого глаза, скажем так.

Віктор, подорожній:

- Единственное, что повнимательнее относиться - и все.

- Прячете?

- Ну да, прячу. Если куда-то выхожу, прячу либо с собой беру.

Олена Пудак, провідниця:

- У нас в вагоне всегда есть милиция, которая решает наши проблемы. Люди разные ездят. Бывает, и выпивают.

Наразі донецькі транспортники готують спеціальну пам'ятку для мандрівників. У брошурці - основні поради правильної поведінки в потязі.

Олександр Швець, в.о. керівника штабу УМВС України на Донецькій залізниці:

- Чтоб взял, почитал, она маленькая. Главное - не нагружать. Самое основное: увидел подозрительный предмет - как себя повести, это нужное дело. Если у нас получится, пусть потом "Укрзалізниця" может сделать для всего государства.

Профілактика профілактикою, але треба й ловити злочинців.

Леонід Кириченко, керівник УМВС України на Донецькій залізниці:

- У нас есть специальный батальон сотрудников милиции, который сопровождает 18 пассажирских поездов. В связи с тем, что начинается летний период со спецификой и криминальная обстановка, мы будем добавлять туда работников. В частности, по два человека сопровождение поезда.

Наразі залізничні правоохоронці намагаються отримати згоду на збільшення штату. Поповнення дозволить краще охороняти спокій на приміських маршрутах. Але, як завжди, є одна проблемка: на вдосконалення не вистачає коштів.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецьк, НТН.