Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 травня 2010, 17:38 Пограбування
Житель Миколаєва скоїв 4 пограбування у пошуках гострих відчуттів
Житель Миколаєва скоїв 4 пограбування у пошуках гострих відчуттів

Не задля хліба, а заради адреналіну 20-річний мешканець Миколаєва брав до рук пістолета і йшов уночі грабувати крамниці. Йому допомагали троє друзів. Та рано чи пізно злочинна романтика закінчується.

Силою помірятися та на копійчину розжитися вирішив 20-річний парубок, і рушив до нічної крамниці. Сам охоронцем працював - поборотися з колегою кортіло.

Артур Мериков, перший заступник керівника Миколаївського МУ міліції:

- Как пояснил сам задержанный, он занимался спортом, на преступление пошел, чтобы ощутить прилив адреналина, и заодно самоутвердиться.

Та на двобій не зважився. Трьох друзів із собою прихопив. Для надійності ще й два пістолети взяв. Ні місця, ні часу нападу не визначали - все спонтанно.

Затриманий:

- Не было никакого плана, все спонтанно. Просто предложил, даже не договаривались, на когда это будет, проходили просто мимо этого магазина вместе. Зашли в магазин, друзья пошли к кассе, я остался с охранником. Увидел, что один из моих друзей берет пистолет и как бы направляет его на продавщицу. Я вырубил охранника, ударил его два раза - и он лег.

Перелякані ледь не до смерті продавчині віддали всю готівку, що була в касі, грабіжникам. Нападники одразу накивали п'ятами. За кілька день знову наділи маски, взяли до рук пістолета - й гайда на чергове пограбування.

Затриманий:

- Это у вас одно ограбление, или еще были?

- Еще были.

- Сколько?

- С моими друзьями?

- Да.

- Два.

- А без?

- Одно. Я на одно сам ходил.

Чотири пограбування за місяць. Гроші з каси, картки поповнення мобільних рахунків, продукти. Слідчі перевіряють причетність молодиків до інших злочинів. На їхньому карбі ще й вогнепальне поранення охоронця.

Артур Мериков, перший заступник керівника Миколаївського МУ міліції:

- При нападении на магазин по проспекту Героев Сталинграда был применен пистолет травматического действия, в результате чего охранник получил огнестрельное ранение в бедро.

Компенсувати збитки суд тепер зможе лише частково: поверне власникам майно, якого молодики розтринькати не встигли. Самі ж затримані свою адреналінову жагу втамовуватимуть уже за ґратами. Правоохоронці ж радять господарям крамниць не шкодувати на сигналізацію.

Інна Дудченко, Владислав Гнатенко, Миколаїв, НТН.