Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 квітня 2010, 14:23 Пограбування
Луганські міліціонери затримали банду сучасних "Робін Гудів"
Луганські міліціонери затримали банду сучасних "Робін Гудів"

Банду сучасних "Робін Гудів" викрили луганські міліціянти. Зловмисники в масках вдиралися в оселі бізнесменів і виносили все цінне. Щоб викрити грабіжників, правоохоронцям довелося переглянути архіви 90-х років минулого століття. Там і знайшли схожий почерк.

Луганські "Робін Гуди" діяли втрьох. Спочатку вистежували заможну жертву. Вивчали її розпорядок дня, збирали інформацію про сусідів. А на справу йшли вночі. Вдиралися в будинки в масках і, погрожуючи зброєю, забирали цінності та гроші.

Затриманий:

- Не мы такие, время такое. Я этой жизнью живу с 1989 года и до сих пор. Я и умру, потому что так воспитан. Ничего мы плохого не делали. Я не залез ни к бабушке за пенсией, ни к работяге честному, а к тому, кто этого заслуживает. Пусть делятся потихоньку. Я не считаю себя особо виноватым.

Ці міркування видалися міліціянтам знайомими. На початку дев’яностих у місті так само діяла бригада, яку очолював бандит на прізвисько "Мальборо". Тому правоохоронцям довелося переглянути власні архіви.

Микола Майоров, керівник Перевальского РВ міліції:

- Ранее на территории района уже задерживали такую банду, возглавлял ее некий Речкин. На счету у них было много грабежей, 18 убийств, разбойные нападения, изымался большой арсенал огнестрельного оружия, огромный арсенал.

Після тих подій Речкин-Мальборо відсидів 10 років. Проте перебування за ґратами лише на деякий час повернуло його до нормального життя. Згодом узявся до давнього.

Затриманий:

- Вышел на волю, купил автобус. Пытался нормально жить, но не получилось. Здоровья нету. С больницы не вылазил. А как жить на 640 гривен пенсии? Охота и сыну было помочь.

Підозрюваних затримали в Чернігові. Туди вони поїхали гастролювати за вже випробуваним сценарієм. Тепер сподіваються на пом’якшення з боку Феміди, бо, твердять, - не застосовували фізичної сили до своїх жертв. Та судді навряд чи зважать на цей аргумент, адже від грабіжників постраждало чимало людей. Сісти бандитам доведеться, щонайменше, років на десять.

Євген Соломін, Микола Рижченко, Тетяна Погукай, Луганська область, НТН.