Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2010, 11:33 Пограбування
Луганські дівчата втиралися в довіру до іноземних студентів і грабували їх
Луганські дівчата втиралися в довіру до іноземних студентів і грабували їх

Обібрати чужоземця через дівочу дружбу. Такий спосіб пограбування обрала четвірка злочинців у Луганську. Схема проста: двоє дівчат пропонують закордонним студентам свою приязнь. Коли втерлися в довіру, в гості навідуються ще й двоє молодиків і, погрожуючи кулаками й ножем, вимагають гроші.

Не мати при собі багато готівки, не ходити поодинці вночі. Ці золоті правила знає кожен іноземний студент. Їх у луганських ВИШах мало не третина. Чи не всі вони виявляють слабкість до українських дівчат. З двома луганчанками друзі з Нігерії познайомилися через Інтернет. Півроку спілкування - і юні особи вже часті гості у помешканні хлопців. Довіра, дружба, любов... допоки подружки не завітали до своїх коханих із знайомими молодиками.

Постраждалий (переклад з англійської):

- Подивився у вічко, побачив тільки двох дівчат. Відчинив їм двері, і тут з’явився молодик, і почав вимагати 200 гривень. Я сказав, що в мене їх нема.

Немає грошей - і техніка згодиться. Два ноутбуки, дорогі мобілки, ігрові приставки. Молодики зібрали цінності й забралися геть. Та продати награбоване четвірка не встигла - пов’язали.

Вікторія Беляк, керівник відділу Жовтневого РВ міліції м. Луганська:

- Задержали их в тот же вечер, они попытались сбыть имущество в ломбарде, и их с похищенным имуществом задержали.

Просто пива хотіли випити, запевняють затримані. Як до розбою дійшло, пояснюють вже нечітко. У кожного - своя версія. Хто гроші хотів позичити, хто - особливості національного побуту продемонструвати.

Затриманий:

- Просто спонтанно все получилось. Умысла никакого не было, мы не шли туда именно грабить, разбой делать. Я хотел занять денег, мне нужно было на проезд, в Суходольск съездить на следующий день.

Затриманий:

- Они ж "ни бэ, ни мэ" по-нашему, а я ж по-ихнему. Разговора не получилось.

- И что дальше?

- Я обозвал его "нигером", он кинулся на меня, и завязалась потасовка.

Затримана:

- Да мы полгода общались с ними до этого. Ну, просто я нормально знаю английский язык, ну, мне интересно было узнать про их страну, рассказать что-то о нашей стране.

Мотиви різні - результат один: від семи до дванадцяти років за розбійний напад. Кому скільки - вирішуватиме суд.

Вікторія Беляк, керівник відділу Жовтневого РВ міліції м. Луганська:

- Двое парней ранее судимы неоднократно, причем, один из которых уже отсидел около 10 лет в общем, второй судим за незаконный оборот наркотических средств. Девушки ранее не судимы.

Слідчі з’ясували: таку дружбу подружки водили ще з кількома іноземцями. За розваги й спілкування гості країни розплатилися особистими цінними речами. Розжитися на гроші четвірці жодного разу так і не вдалося: навчені сумним досвідом іноземці тримають кошти на банківських картках. Ось тільки не навчилися поки справжніх друзів відрізняти.

Інна Дудченко, Тетяна Погукай, Луганськ, НТН.