Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2010, 12:03 Пограбування
Не дивлячись на тяжкі травми, постраждалий допоміг знайти злочинців
Не дивлячись на тяжкі травми, постраждалий допоміг знайти злочинців

Злочинці зі слабкими нервами й жертва з войовничим духом і міцною головою. У Лохвиці, що на Полтавщині, троє нападників металевими стрижнями жорстоко побили молодого чоловіка. Він знепритомнів, але вже за добу допомагав правоохоронцям ловити лиходіїв.

Сотня метрів малолюдної паркової зони. Короткий шлях від роботи додому 27-річний Артем долав щодня.

Постраждалий:

- Я шов, якраз темно було, після роботи. Одинадцять годин, початок дванадцятої, шов - і позаду почали свистіть, я обернувся, дивлюсь - два чоловіка іде і руками махають, і свистять. Я розвернувся, думаю, треба іти швидше, хтозна, що воно таке.

Хто такі, молодик відчув уже за мить. Перший удар металевим стрижнем припав на потилицю. Артем не встояв, але потягнув до землі нападника.

Постраждалий:

- Я його схватив і впав разом з ним. Держав його, не знаю, кілька секунд. Тоді ще двоє подбіжали, почали бити по голові, і потом вже не помню нічого, втратив свідомість.

Забрали мобілку, паспорта, три кредитні картки. Із порожніми гаманцями й розбитою головою нападники покинули молодика стікати кров’ю. До лікарні його довіз випадковий перехожий. Медики констатували: в побитого - пролами черепа й гематоми. Зробили дві операції. Постраждалий щойно оговтався від наркозу, поспішив міліціянтам описати зовнішність нападників. За добу всіх трьох затримали.

Костянтин Ященко, слідчий Лохвицького РВ міліції:

- На даний час їм пред’явлено обвинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України, тобто, розбій, а також одному із них повнолітньому притягнуто до відповідальності за ст. 304 КК, тобто, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність неповнолітніх.

Лиходії зізнаються: на злочин зважувалися довго. Для хоробрості навіть до кав’ярні пішли: алкоголем зміцнитися. Та награбоване й барного чека не покрило, навіть вкраденого телефона продати не встигли. Тепер ще й волі не бачитимуть років вісім.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко, Полтавська область, НТН.