Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 квітня 2010, 10:12 Пограбування
Медики з палицями страшніші за міліціонерів - переконався 30-річний злодій
Медики з палицями страшніші за міліціонерів - переконався 30-річний злодій

На озброєного злочинця з протезами! У Полтаві працівники ортопедичного підприємства затримали крадія. Схопили, коли той нишпорив кабінетами й оббирав шафи та сумки співробітників. Чоловік намагався втекти й погрожував ножем.

Медики з палицями страшніші за міліціянтів! 30-річний злодій зізнається: півжиття грабує - такого опору жодного разу не бачив. Клініки - то ласий шмат, пояснює чоловік. Звідки й навіщо зайшов - не питають, кабінетів не замикають. У шафах і сумках мобілки і гроші завжди є. Та цього разу не поталанило: потрапив до протезного підприємства. Коли обнишпорив черговий кабінет, на порозі постала його власниця. Зі своїм гаманцем чужинця випустити не хотіла.

Затриманий:

- На выходе, это самое, медсестра меня за рукав схватила, начала дергать: "Что ты там делал?" Вырвался и убежал.

Злочинець блиснув ножем і наказав співробітникам розступитися. Медики лише стиснули кулаки й рушили важкою артилерією на крадія. Протези, вішаки, гумові молотки - схопили все, що було напохваті і - навперейми!

Олександр Проскурин, співробітник Полтавського протезно-ортопедичного підприємства:

- Ну, я выскочил, а мои сюда ж побежали ребята. Говорю, кто что берите, потому что он с ножом, - какое-нибудь утяжеление. Ну, вышли, я уже выскочил с той стороны, а потом уже на шум и рабочие повыскакивали. Он уже не стал никуда бежать, люди ж уже окружили его, тут на лавочке он спокойно сидел, вызвали милицию.

Керівництво підприємства зізнається: грабують їх не вперше. Та охорони в будівлі немає. Боронити майно доводиться самотужки. Чи навідувався до закладу цей злочинець раніше - поки не відомо. Ортопед-травмотолог лише запевняє, що полював на цього крадія вже вдруге, минулого разу ганявся за ним в іншому медзакладі.

Юрій Юрковський, ортопед-травматолог Полтавського протезно-ортопедичного підприємства:

- Я з ним уже вдруге сталкуюсь.

- Тут же?

- Ні, раз у госпіталі інвалідів війни було тіпа такого пограбування, і там тоже він тікав.

- Тоді теж затримали?

- Не спіймали.

Спіймали, допитали й до камери попереднього тримання запроторили. Чоловік усе розповів та ще й у попередніх злочинах покаявся.

Анатолій Гриценко, керівник Жовтневого РВ міліції в м. Полтава:

- По даним фактам порушена кримінальна справа. Доведена його причетність до шести аналогічних злочинів.

Правоохоронці припускають: непроханий гість міг навідатися до більшості закладів. Тож крапки в розслідуванні поки не ставлять.

Інна Дудченко, Олександр Петрушко, Полтава, НТН.