Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 лютого 2010, 10:48 Пограбування
Зброя в руках директора магазину відбила злодіям бажання грабувати
Зброя в руках директора магазину відбила злодіям бажання грабувати

Накануне инаугурации новоизбранного президента на центральной улице Киева звучали выстрелы: там ограбили ювелирный магазин. Все произошло традиционно: двое в масках и с пистолетами. Но изменения в сценарий внес директор заведения: встретил разбойников с карабином в руках.

Близько сімнадцятої, напередодні інавгурації, на Хрещатику лунали постріли. Потому з дверей цієї крамнички стрімголов вибігли двоє в масках. "Нас пограбували", - такі слова почув черговий міліціонер від переляканих продавщиць. Усе сталося миттєво. Візитери були налаштовані вкрай серйозно.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Погрожуючи пістолетом, почали вимагати у продавчині ювелірні вироби. Вона вчинила галас, почала кричати. Цей крик почув директор приватного підприємства, вийшов.

Нападники встигли розбити вітрину і взяти кілька золотих ланцюжків. Аж раптом - розгубилися. Перед ними постав директор магазину: в руках - автомат. Один зі злочинців вистрілив із травматичного пістолета: гумова куля влучила чоловікові в пасок і залишила синець. У відповідь пролунав бойовий постріл. Розбійникам пощастило, що невлучний. Власник крамниці хвалиться: не дарма придбав для самозахисту карабін, іще й схожий на автомат Калашникова.

Господар крамниці:

- Когда выскакивал после того, как получил выстрел - я не знаю. Просто не каждый день стреляешь в людей, потому чтобы не брать грех на душу, сделал выше выстрел, потому что он был напротив меня.

Гучний постріл у стелю таки наполохав непроханих гостей. Та далеко втекти не змогли. Наздогнали їх співробітники ДСО та курсанти внутрішніх військ, що патрулювали неподалік.

Володимир Поліщук, керівник відділу ГУ міліції м. Києва:

- Курсанти затримали одного громадянина ДСО-шники затримали іншого. Доправили до відділку і з’ясували що це приїжджі з Донецької області. При собі мали зворотні квитки. У них вилучені пістолети іноземного представництва, гумові рукавички, шість ланцюжків жовтого металу.

Проти затриманих порушили кримінальну справу.

Олександр Дем’янчук. Олександр Данилов. НТН.