Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

24 лютого 2010, 14:15 Пограбування
Сумські підлітки грабували студентів-іноземців
Сумські підлітки грабували студентів-іноземців

Сумські підлітки грабують іноземних студентів. Ділитися добром приїжджих переконували за допомогою ножа та пістолета, а також нехитрого набору англійських слів.

Постраждалий:

- Give me your money! Do you have money? Do you have vodka?

Грошей і горілки у 25-річного нігерійця попросили, коли той вертався з ринку до гуртожитку. Антоні вчиться у сумському ВНЗ. Темно. На безлюдній дорозі студента перестріли четверо. Щоб хутчіше шукав "money", незнайомці спрямували на нігерійця ножа та пістолета.

Постраждалий:

- Я сказав їм: "У мене нічого немає". Вони подивилися на мене, торкнулися кишені, зрозуміли, що там мобільний телефон. Я його дістав. Довелося віддати - через пістолет. Я ж не знав, що їм могло спасти на думку.

Грабувати іноземців спало на думку чотирьом сумським хлопчакам. Найменшому - чотирнадцять, друзі на кілька років старші. З добропорядних родин, навчалися непогано - хто у школі, а хто в училищі.

Володимир Кузьменко, керівник сектора Сумського МУ міліції:

- Ці люди проживають в іншому районі міста Сум, в зовсім протилежному, але увечері вони збиралися між собою, домовлялися, приїжджали сюди маршрутним таксі, всі четверо, розділялися на дві групи. Одна група мала при собі перочинний ніж, інша - пістолет пневматичний "Вальтер".

Вартували біля гуртожитків, в яких мешкають студенти-іноземці. Гадали, у них кишені набиті валютою.

Володимир Кузьменко, керівник сектора Сумського МУ міліції:

- Зловмисники вважали, якщо це іноземні студенти, якщо вони навчаються тут за валюту, значить, у них, очевидно, якісь є гроші і при собі. За два дні вони пограбували чотирьох громадян, трьох з Іраку і одного жителя Нігерії, які проходять тут навчання.

У когось в кишені 5 гривень, у когось - двадцятка. Під дулом пістолета віддавали й старенькі мобільні. Їх нападники збути не встигли, тож скоро телефони повернуть власникам. Студенти-іноземці хоч і натерпілися, але додому повертатися не збираються, навчатимуться далі. А от їхнім візаві сидіти не за партою, а за ґратами. Років так із сім.

Оксана Москаленко, Олександр Федчун, Суми, НТН.