Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 лютого 2010, 10:48 Пограбування
На Донеччині затримали банду розбійників
На Донеччині затримали банду розбійників

Затримали банду в Єнакієвому, що на Донеччині. На рахунку харцизників більше десятка пограбувань та одне вбивство. І це - тільки доведене правоохоронцями. Кримінальний квартет виправдовується: на злочин штовхнула необхідність віддати кредит. А потім - просто сподобалося.

Олександр, постраждалий:

- Вырезали дырку и проникли вовнутрь. Один сюда проник, взял сейф, передал в отверстие в двери, второй принял. Сейф тяжелый очень: около 70 килограмм. Они донесли к краю коридора, и там стали его дербанить.

Саме це пограбування виявилося останнім для бандитів, які 9 місяців тероризували Єнакієве. Об'єкт нападу - майстерня ритуальних послуг, де нещодавно працював один з нападників. Він знав, де стоїть сейф, у якому директор тримав гроші. Стріляти почали відразу.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- В отношении сторожа был произведен выстрел в левую сторону груди, как потом оказалось, травматического пистолета, и сторож упал. В это время ему нанесли удары по голове, связали шнуром, который там же обнаружили.

55-річному сторожеві пощастило. В груди поцілили зі стартового пістолета, переробленого під гумові кулі.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- Сторожу удалось развязать эту проволоку, освободился, сразу же забежал в свою комнату - сторожку, где находился телефон. Он закрылся изнутри, дверь закрыл, набрал своего хозяина, сообщил о случившемся.

На злочинний шлях 25-річні підприємці вийшли у квітні минулого року: не змогли віддати кредиту. Тож почали грабувати.

Затриманий:

- Занимал деньги, а потом в определенный момент не смог отдать. Вот это меня и толкнуло на преступление.

- А большой долг был?

- Приличный.

Сергій Коробов, перший заступник керівника Єнакієвського МУ міліції:

- Они занимались изготовлением, продажей отопительного оборудования. В итоге с бизнесом у них не получилось: они взяли кредит порядка 70 тысяч долга кредита.

Спочатку молодики йшли на злочин з ломиком, вже на першій справі проломили черепа охоронцю. Грабували продовольчі крамниці, автозаправки, складські приміщення. Затримали банду без жодного пострілу. Вилучили всі докази - від пістолета і гільз до масок та грошей. Вже доведена їхня причетність до більш ніж десятка розбійних нападів та одного вбивства.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН.