Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2010, 10:36 Пограбування
В Луцьку біля бару попограбували іноземця
В Луцьку біля бару попограбували іноземця

Пиво ціною вісімсот доларів. Його скуштував гість із Сполучених Штатів, який завітав до Луцька. Зайшов до місцевого пабу й там засвітив кругленьку суму. Цього тільки й чекали двоє нетверезих клієнтів.

Свій візит на Волинь учитель зі штату Вісконсин запам’ятає надовго. Три дні як облаштувався на орендованій квартирі, а вже фігурує у міліційних зведеннях. Філолог за фахом, Даніель приїхав до Луцька на запрошення одного з ВИШів. Викладати англійську мав наприкінці січня. Щоб не нудьгувати, почав оглядати місто. Та архітектурою цікавився мало, більше - кнайпами.

Даніель, постраждалий:

- Пошел в бар выпить пива. Расплатился, выхожу - откуда ни возьмись удары, побили, забрали деньги. Плохо. Милицию вызвали, нехорошо получилось. Очень…

Причину, через яку позбувся валюти, американець не називає принципово. Та виявилося, чоловік був добряче напідпитку. І саме такий стан додав сміливості двом 18-річним шибайголовам. Ті дудлили горілку за сусіднім столиком. Тож коли іноземець попрямував до виходу, рушили слідом.

Анатолій, затриманий:

- Побачили, вийшли за ним, пограбували і пішли собі.

- Ви бачили, що у нього є гроші?

- Да.

- Пограбували де, як?

- На проспектів Волі.

- Нападали, що забрали?

- Гаманець забрали.

- Ще що?

- Все.

- Скільки грошей там було?

- 2000 гривень і 200 доларів.

Стражі порядку називають іншу суму: вісімсот доларів, триста євро та дві з половиною тисячі гривень. Прихопивши їх, кривдники дременули. Та вже за три години їх садовили в авто патрульно-постової служби. Допомогло відео камери спостереження розважального закладу.

Олег Плазовський, керівник сектора Луцького МВ міліції:

- На сьогоднішній день ці люди затримані - підозрювані. Знаходяться в ІТТ луцького МВ. Порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину статті 186 ч. 2 ККУ. Триває слідство.

У тому, що пішли на кримінал, лиходії звинувачують оковиту. Та запізніле каяття навряд чи звільнить хлопців від відповідальності. За свій вчинок студенти одного з луцьких училищ можуть сісти за ґрати на термін від чотирьох до шести років.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова, Луцьк, НТН.