Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

20 травня 2016, 23:40 Вбивства
На Сумщині друзі по чаркуванню на смерть забили жінку
На Сумщині друзі по чаркуванню на смерть забили жінку

Моторошний, кривавий злочин - у Білопіллі на Сумщині. Нещасну жінку вбили, буквально розчавивши її голову сильними ударами об бетонну підлогу. І зробив це її приятель! Що так розлютило чоловіка?

У відділку поліції - компанія молодих людей. Їх затримали ще "тепленькими" - після кількаденного бурхливого застілля.

- Переживаю, болит душа, горит, будет гореть еще долго.

Ще тиждень тому всі три пари були майже не знайомі. Та бажання випити поєднало їх за одним столом у будинку на околиці Білопілля. А згодом одну з жінок - господиню помешкання - знайшов напівживою її чоловік.

Андрій, чоловік вбитої:

- Гематома большая на левой стороне до самого виска. Голова вся в крови, врачи кажуть - мозга поплавились.

Чоловік викликав швидку. Коли жінку забрали, вона була вже в комі.

Сергій Бережний, завідувач реанімації Сумської обласної лікарні:

- В крайне тяжелом состоянии, с нарушеной витальной функцией, с полностью с декомпенсацией кровообращения, дыхания. Несмотря на проводимые все мероприятия, ее спасти не удалось. 

Правоохоронці розпочали розслідування.

Юрій Безуглий, керівник Білопільського відділу поліції:

- Четыре человека избили женщину, один из этих участников драки нанес ей наибольшее количество ударов, бил ее головой об бетонный пол. Не он один, кто держал, кто оттягивал, кто кричал: не надо, понимаете, вот такое вот. Клубок.

Та як розплутати клубок свідчень людей, коли вони погано пам'ятають обставини того вечора? Як дізнатися, що штовхнуло до такої нелюдської жорстокості?  

Варвара, сусідка вбитої:

- Я чула, шо тіпа якусь цепку вони вкрали, 13 грамів, поняли? Оце ж. І шо тіпа вони пробухали там.

Ця версія підтвердилася - одна з жінок після випитого заснула, інша - зірвала з її шиї золотий ланцюжок. Швидко його продала, а на вторговані гроші купила ще горілки. За чий рахунок був бенкет, приятелі дізналися, коли протверезіли.

Юрій Безуглий, керівник Білопільського відділу поліції:

- Когда все прозрели, проснулись, обнаружили, что нету цепочки, и естественно, поняли, что она ее украла, наша потерпевшая. И на этой почве муж женщины, у которой  была похищена  цепочка, начал тот конфликт.

Сусіди вбитої жінки розповіли - у крадіжках подружжя не помічали, а ось у схильності жити за чийсь рахунок - не раз. 

Олександр, сусід вбитої:

- Ото як начали жить - раз дав десятку, дай, позич грошей, тоді мати дала, тоді я одшив, кажу - Андрій, не ходіть до мене, нема грошей. Ідіть, кажу, робіть, заробляйте.

Чоловіку, що завдав жінці смертельних ударів, вже пред'явили підозру. А ось як кваліфікувати дії інших учасників конфлікту - ще вирішують.  

Сергій Жмурко, прокурор Білопільського відділу Конотопської місцевої прокуратури:

- Мали місце й емоцїі, мало місце, звичайно, й зловживання алкоголем. Вот. Те, що я побачив, поки що я б не сказав, що мав місце умисел на вбивство. В зв'язку з цим ми кваліфікували як тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть.

Покарання за це - до 10 років за ґратами.