Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 квітня 2016, 22:53 Вбивства
У російській військовій психлікарні пацієнти задушили медсестер і втекли
У російській військовій психлікарні пацієнти задушили медсестер і втекли

Вбивство, втеча і спецоперація на кордоні! У російському Петербурзі троє вояків з психічними розладами задушили двох медсестер! А потім - втекли. Їх ловили всім містом, а спіймали в лісі неподалік кордону з Фінляндією! Мотив їхнього злочину невідомий. Можливо, вони хотіли втекти з лікарні, а медсестри стали в них на шляху. Єдине відомо точно: один зі злочинців - психопат.

Це - перші кадри після затримання. Троє чоловіків у кайданках. Поруч - брудний військовий камуфляж. Бо заарештовані якраз тікали через ліс від прикордонників Ленінградської області. Вони намагалися потрапити до Фінляндії. 

Чоловіків шукали по всьому Петербургу! Адже це вони вбили двох медсестер! Втікачі - пацієнти психіатричної клініки військового шпиталю. Це - рядовий механік Давид Зіганшин, курсант військово-космічної академії Степан Доценко й контрактник внутрішній військ Олександр Томський.

Ось це - дівчина Зіганшина. Вона каже: в її хлопця давно проблеми з психікою. У нього були видіння, і постійно ввижалися мерці. А перед затриманням Давид встиг подзвонити і сказати, що нікого не вбивав.

- Он позвонил, все это рассказал: побег, убийство. Не может разговаривать. То, что не хочет пить. Его заставляли пить. Наверно, алкоголь, я не поняла ничего. 

Хто саме і чому убив двох медсестер? Поки слідчі схиляються до версії,  що розправу скоїв Томський. В якого була діагностована психопатія. Він - єдиний серед усіх контрактник, який мав служити санітарним інструктором у поліції. Двоє інших, найімовірніше, були свідками. Але не відкидають версію, що вони були співучасниками. Бо також втекли.
Мотив вбивства й досі невідомий. Двох медсесетр знайшли задушеними. А на тілі однієї - Ольги Горохової - ще й числені ножові порізи. Її сусіди кажуть: вона була справжнім добрим лікарем.

Валентина Кузнецова, сусідка вбитої медсестри:

- Мы с ней неоднократно разговаривали на житейские темы. Про детей, она про моих спрашивала. Очень живая, отзывчивая была женщина.

Інша вбита медсестра - Надія Іванова - нещодавно сама пережила горе: поховала чоловіка. У неї залишилися старенька мати та два маленькі онуки.