Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 березня 2016, 23:48 Вбивства
Страшна драма в родині українського музиканта
Страшна драма в родині українського музиканта

Злочин, який не сходить із теленовин усієї Америки. Тиждень тому український піаніст, який мешкає в Техасі, знайшов своїх маленьких дочок мертвими, а дружину - в неадекватному стані. А вже згодом слідчі з'ясували - дітей вбила мати - Софія Циганкова! Жінка вже постала перед судом. Вона визнала свою провину.

Ім'я відомого піаніста - українця Вадима Холоденка - вже тиждень на шпальтах світових видань. У родині музиканта сталася страшна трагедія - 17 березня чоловік знайшов мертвими в ліжечках своїх донечок: Ніку п'яти років і Мікелу - крихітка прожила лише рік. 

Девід Бебкок, керівник департаменту поліції:

- Містер Холоденко сам викликав поліцію й 911 близько пів на десяту ранку. Вдома - він, як зазвичай, мав відвезти дитину до школи - він знайшов дружину в несамовитому стані, дівчатка вже були мертві. Він співпрацює зі слідством, але поки нікого не підозрює.

Все сталося за стінами ось цього будинку у штаті Техас. Тихий квартал у містечку Форт-Уерт. Вадим Холоденко знайшов дружину Софію у кімнаті закривавленою і порізаною. Вона щось бурмотіла під ніс і з божевільними очима питала: чи все гаразд із дітьми? Тоді жінку відвезли до лікарні. Вже за кілька днів поліція вийде до преси із сенсаційною заявою: дружина піаніста Софія Циганкова - головна підозрювана! З'явилися підстави вважати - жінка власноруч убила своїх доньок!

Девід Бебкок, керівник департаменту поліції:

- Софії Циганковій висунуто звинувачення в подвійному вбивстві неповнолітніх - 5-річної Ніки Холоденко та її 1-річної сестрички Мікели.

Чому рідна мати безжально - просто у ліжечках, коли діти вже лягли спати - накинулася на них і задушила? Поруч із обома дівчатками батько знайшов подушки, якими Софія змусила своїх дітей навіки замовкнути.

У родичів зіркової родини відповідей на ці запитання немає. На фото в соцмережах і тих, які нині тиражують світові ЗМІ - щаслива Софія обіймає своїх крихіток. Жодного натяку на мотив страшного злочину.

- Тільки погляньте, яка мила дівчинка. Дуже фотогенічна!

Домашнє відео усміхненої Ніки й новонародженої Мікели - останні кадри, де молода родина щаслива разом. А вдома у них - мир і гармонія. Хто б міг подумати, що за рік у цьому ж самому будинку станеться така драма.

Це кадри одного з сольних виступів Вадима Холоденка - в концерт-холі Лондона. На руці музиканта обручка. Він носив її до листопада минулого року. 2015-го Вадим подав на розлучення. Дружина Софія підписала папери. Та досі невідома причина розриву. Можливо, саме це спровокувало трагедію в родині піаніста? На місці злочину поліція знайшла порожні пляшечки від сильних психотропних препаратів.

У середу - за тиждень після моторошного вбивства - Софія Циганкова постала перед судом.

- Окружний суд штату Техас розглядає справу Софії Ігорівни Циганкової? Це ваше справжнє прізвище?
- Циганкова.

Софія ледь чутно виголошує свідчення. Каже - вона не пам'ятає, як убивала донечок. І не може пояснити, чому вона це зробила. За законом їй загрожує довічне ув'язнення чи навіть страта. В Техасі смертна кара застосовується частіше, ніж в інших американських штатах.