Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 грудня 2015, 11:22 Вбивства
Хронологія страшних подій у Каліфорнійському центрі для інвалідів
Хронологія страшних подій у Каліфорнійському центрі для інвалідів

Американська поліція назвала імена злочинців, які розстріляли людей у центрі для інвалідів у Каліфорнії. Напередодні ввечері загинуло 14 людей, майже два десятки поранені. Як виявилося, напад ретельно спланували озброєні до зубів чоловік і жінка. Вони залишили вдома з дідусем і бабусею 6-місячну донечку, сказали рідним, що йдуть до лікаря, натомість - влаштували холоднокровну розправу над невинними.

Спецпризначенці, сапери та поліція, а ще звуки сирен і гучна стрілянина. Мешканці невеликого містечка Сан Бернандіно, це на околиці Лос Анджелеса, пережили просто апокаліпсис. Напередодні двоє злочинців у камуфляжі відкрили вогонь по невинних людях у центрі соціальних служб.

Кейт Анабель, свідок:

- Ми сиділи під столом з донечкою, ховалися. Слава Богу, залишилися живі й молимося за тих, хто загинув від рук злочинців.

Марія Гарсія, свідок:

- Всі лежали на підлозі, писали смс друзям і родичам про те, що спрацювала сирена і лунають постріли. Це просто божевілля.

Провідні телеканали США транслювали відео з епіцентру протистояння у прямому ефірі. Врешті стало відомо: жертвами стали чотирнадцятеро американців, два десятки поранених у лікарнях. Злочинці з місця подій втекли чорним джипом. По собі залишили бомбу.

З будівель навкруги поспіхом евакуювали людей. Налякані свідки подій досі з жахом згадують все. 

- Моя дружина з вікна бачила стрільця, він був у масці й бронежилеті. Більше ми нічого не розгледіли. Важко сказати, хто міг вчинити таку холоднокровну розправу.

Зброю до рук взяли чоловік і дружина - Саїд Різван Фарук та його спільниця Ташфін Малік. Попередньо відомо, що вони американці. Принаймні, чоловік мав громадянство США. Під час погоні поліція знешкодила злочинців. Чи пов'язані вони з терористами, чи мали спільників, а головне - чому розстріляли невинних людей? Поліція поки не має відповідей на ці запитання. Так само як і ті, хто знав убивць.

Фархан Хан, зять підозрюваного:

- Я не знаю, що сказати і як пояснити такий страшний їхній вчинок. Востаннє я бачив його два тижні тому, нічого підозрілого не помітив. Я шокований. Бажаю якнайшвидшого одужання людям, які вціліли, й молюся за загиблих.

Тривають обшуки, слідчі, ФБР і сапери продовжують працювати на місці подій. Інформація про третього спільника злочинців поки не підтверджена. Менше тижня тому аналогічну криваву розправу скоїли в центрі планування сім'ї в Колорадо. Там убили трьох людей, дев'ятьох поранили. Американський президент і політики вкотре міркують про обмеження вільного обігу зброї серед американців з огляду на масштабні трагедії.