Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 грудня 2015, 12:56 Вбивства
Триває розслідування нападу на львівських студентів
Триває розслідування нападу на львівських студентів

Львівська поліція затримала ще одного учасника банди різників, що полювала на студентів. Озброєні ножем нападники цілили своїм жертвам у серце. Але хто ж саме жорстоко вбив 19-річного другокурсника та поранив ще трьох юнаків - у поліції поки сказати не можуть.

То була кривава ніч на 18 листопада. Агресивна компанія трьох молодиків і дівчини ходила Львововом у пошуках жертви. Спочатку напали на трьох студентів інституту фізкультури. Це сталося просто у центрі міста, біля Оперного театру. Поранили ножем двох юнаків та розчинилися у натовпі. За кілька сот метрів вбили студента Львівської політехніки, а його друг через поранення опинився у лікарні.

- Як ви себе почуваєте? 

- Нічого, вже краще, порівняно з тим, як було - то вже набагато краще.

Сімнадцятирічний Назар став першою жертвою нелюдів. Ножем вони проштрикнули юнакові селезінку, хоча цілилися йому у серце.

Назар, постраждалий:

- Ну це не люди вже. Це настільки жорстоко і неприємно, тим більше, що слідчі визначили, що вони цілилися людям в серце. Це вже переходить рамки людяності.

- Тобі теж цілились в серце?

- Та, тільки через то, що я трошки вищий, ніж він, мені повезло.

Його товариша - Богдана - поранили у плече. Хлопець вже вдома. А от 19-річний Роман Подайко отримав смертельного удару в живіт. Хто саме із агресивної компанії вбив другокурсника - правоохоронці поки не готові сказати. Одного нападника вони затримали майже одразу, і от нині затримали ще одного підозрюваного. Третього спільника ще шукають.

Богдан Білий, слідчий Галицького відділу поліції Львова:

- Три хлопці, які вчиняли певні хуліганські дії, вот саме під час тих хуліганських дій хтось з них як раз завдавав удару ножем. Як раз ми зараз проводим слідчі дії для того, щоб встановити, хто саме це зробив.

Але поранений Назар впізнав у щойно затриманому чоловікові нападника.

- Оцей вищий був. Оцей хлопець, вони двоє на нас нападали. І обоє, як нам здається, то, що вони обоє мали ножі. Оцей чоловік, він порізав мене.

Затримали полісмени і дівчину, що також була в банді. Нині вона проходить у справі як свідок.

Назар, постраждалий:

- Я хочу, щоб вони були покарані за то, що вони... То, що вони відсиділи. І мені навіть за мене не так обідно. Я собі уявляю, як батькам хлопця, якого вбили.

Львівська поліція звертається за допомогою у пошуках останнього нападника до глядачів. І просить усіх, хто щось знає про місцеперебування Миколи Павука, телефонувати на 102.