Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 вересня 2015, 22:58 Вбивства
На Сумщині жінка забила старенького, котрий віддавав їй пенсію
На Сумщині жінка забила старенького, котрий віддавав їй пенсію

На Сумщині жінка забила до смерті 75-річного пенсіонера. Дідусь допомагав по господарству та ділився пенсією, натомість селянка дозволяла жити в своєму будинку. Та після чергової сварки агресивна хазяйка так відлупцювала чоловіка, що він дві доби помирав від болю. Йому так ніхто і не викликав швидкої. Побитого лише поїли спиртним, як знеболювальним.

У селі Зарічному, де залишилося зj два десятка хат, Тетяна Вікторівна - за голову. До неї звертаються з усім клопотом і проблемами. Та того ранку до неї прийшли зі страшною новиною - в селі помер чоловік.

Тетяна Штань, мешканка с. Зарічного:

- Ну просто каже, шо от старості помер, він із 40-го года, йому вже 75 год, каже, що він помер от старості.

Жінка зателефонувала до міліції. Коли оперативники побачили тіло - сумнівів не було, чоловіка жорстоко вбили.

Людмила Штань, сусідка:

- Ми як зайшли, як глянули, він лежав - страшний, ми зразу й вийшли. Оце все чорне, лице отаке чорне, страшне, не дай бог таких покойників бачить, це шок великий.

Те, про що здогадувалися селяни, підтвердила судово-медична експертиза. Пенсіонера побили, і він 48 годин повільно помирав. Допомоги так і не дочекався. Співмешканці його лише заливали спиртним.

Людмила Гаврилко, співробітник Білопільського РВ міліції:

- Можливо, дідусь і скаржився на свій біль, але його слова ніхто не сприймав всерйоз і ніхто навіть не намагався викликати йому швидку допомогу.

Хто вбив старенького? Односельці навіть не вагалися - скоїти таке могла лише господиня будинку. Жінку позаочі часто називали монстром - вона була агресивною та жорстокою. Люди кажуть - злий характер успадкувала від батька. 

Людмила Штань, сусідка:

- Вона твереза - вона ще сяк-так, а єслі нап'ється, надо щось руки розпустить кудись. У неї такий і батько був покійний, він такий самий був в сім'ї агресивний, жінку одну забив - вмерла, із другою жив і ту бив.

Проте жінка так і не визнала своєї вини в смерті дідуся. Вона лише зізналася сусідкам, що не допомогла мешканцеві, хоча бачила, що йому дуже боляче.

Тетяна Штань, мешканка с. Зарічного:

- Вона сказала, що він упав, я його не била, він упав. Ми в неї спитали - а коли ти йшла на роботу, як було? Вона каже: коли я йшла на роботу, він уже не балакав. А чо ти, ну ми кажем, визвала б швидку і визвала б сина, ну ми кажем.

- А що вона відповіла?

- Нічого.

Поспілкуватися зі свідком побиття - співмешканцем жінки - нам не вдалося. 

- Це уже третій день отаке.

У міліції підозрювана розповіла, що того вечора посварилася з дідусем через картоплю.

Людмила Гаврилко, співробітник Білопільського РВ міліції:

- Дідусь наполягав, перш ніж пиячити, необхідно упорядочити картоплю, спустити її до льоху, перебрати. Але жінка, вимагаючи застілля негайного, почала з ним, вступила з ним у сварку.

Тоді обурена власниця помешкання кинулася лупцювати пенсіонера - била й руками, й ногами. Загалом завдала 75-річному дідусеві до півсотні ударів. Селяни ніяк не можуть зрозуміти -  чому чоловік жив у родині, де його ображали і не раз били? Адже мав власну хату, хоч і без світла. А зимувати їздив до сина в обласний центр.

Людмила Штань, сусідка:

- Ми йому сто раз увесь хутор казав - Валентін, чого, тебе одлупили - їдь додому. - А яке ваше діло - і шо ти зробиш йому. Йому тут нравилось. Він нормальний мужик, він їсти їм варив, і пенсія ж його вся сюда йшла.

У міліції відкрили кримінальне провадження за умисне завдання тяжких тілесних ушкоджень. Якщо вину жінки доведуть, вона може потрапити за грати на 10 років.